Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, ο Gino έχει μια σημαντική συμβουλή. «Όταν δτιάχνετεε αυτή τη συνταγή, οι σεφ θα σας πουν “βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι, τοποθετήστε το στη φωτιά και όταν το λάδι είναι καυτό προσθέστε τα υλικά”. Δεν το κάνουμε αυτό όταν φτιάχνουμε aglio olio e peperoncino [με σκόρδο, λάδι και καυτή πιπεριά] γιατί αλλιώς το σκόρδο θα καεί.

Συνταγή για ιταλική μακαρονάδα με 6 υλικά – Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα

Ο Ιταλός σεφ Gino D’Acampo μοιράστηκε τη συνταγή του για σπαγγέτι aglio olio e peperoncino, η οποία περιλαμβάνει μόνο 5 υλικά και για την παρασκευή της απαιτούνται μόνο 15 λεπτά. Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα.

Αglio e Olio: Η συνταγή για την κλασική ιταλική μακαρονάδα με ελαιόλαδο, σκόρδο και πιπέρι

Υλικά (Για τέσσερα άτομα)

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν βράσει προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά σπαγγέτι για ένα λεπτό λιγότερο από όσο προτείνει η συσκευασία για να εξασφαλίσετε ότι είναι μαγειρεμένα al dente.

Ρίξτε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ψηλό τηγάνι ή τηγάνι και προσθέστε το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι και την φρέσκια πιπεριά.

500 γραμμάρια σπαγγέτι
100 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, με τους μίσχους αφαιρεμένους, τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα νιφάδες τσίλι
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη με τους σπόρους μέσα

Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια από υψηλή και ανακατέψτε καθώς τα υλικά αρχίζουν να τσιγαρίζουν.

Οδηγίες

Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν για περίπου 1 λεπτό και μετά αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν ψηθούν τα μακαρόνια, επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι χωρίς να τα στραγγίξετε, χρησιμοποιώντας λαβίδες ή κουτάλι για σπαγγέτι.