Η Aprilia ετοιμάζει την επόμενη γενιά του κορυφαίου Tuono με πολλές επιρροές από το MotoGP.

Η έλευση πριν από μερικές ημέρες της εξωτικής Aprilia RSV4 X ex3ma αναστάτωσε τους φίλους των superbike καθώς ήταν η πρώτη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί πλαϊνά φέρινγκ με διαχύτη (ground effect) για καλύτερη πρόσφυση στις στροφές που συναντάμε μόνο στις πρωτότυπες μοτοσικλέτες του MotoGP.

Από ότι φαίνεται η Aprilia θέλει να εκμεταλλευτεί την εξέλιξή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να μεταφέρει άμεσα τεχνολογίες στα σπορ μοντέλα παραγωγής της. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν κατασκοπευτικές εικόνες του νέου Tuono V4 το οποίο αναμένεται να έρθει το 2025.

Η μοτοσικλέτα έχει καινούριο σχεδιασμό και πολλά αεροδυναμικά στοιχεία. Πιο χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο φτερό στο κάτω μέρος της μάσκας στυλ MotoGP το οποίο ενώνεται με τα αεροδυναμικά πλαϊνά φτερά. Το ρεζερβουάρ είναι επίσης διαφορετικό, πιο χαμηλό, ενώ η ουρά παραμένει αιχμηρή, αλλά πλέον το φωτιστικό σώμα έχει μεταφερθεί στη βάση της πινακίδας.

Τεχνικά στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά για τη νέα Tuono V4, αλλά δεν περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις. Ο κινητήρας θα είναι ο V4 των 1.099 κ.εκ. ο οποίος αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 170 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται στην έκδοση Factory να δούμε ισχύς κοντά στους 200 ίππους.

Το αλουμινένιο πλαίσιο και το αλουμινένιο ψαλίδι με την ανεστραμμένη γέφυρα δεν έχουν αλλαγές, ενώ στις εικόνες οι αναρτήσεις είναι της Ohlins. Είναι πολύ πιθανό στις αρχές Νοεμβρίου θα δούμε στην EICMA 2024 το καινούριο Aprilia Tuono V4 δίπλα στην εξωτική RSV4 X ex3ma.