Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα κόμμα που είναι εχθρικό ως προς την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα

Τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ σχολίασε η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, η οποία ανέφερε ότι η ίδια δεν ψήφισε και χαρακτήρισε το κόμμα ως «μεταλλαγμένο».

Η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, που ήταν καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή «Buongiorno, αναφέρθηκε στους δύο «μονομάχους» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές. «Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει σήμερα, είναι παιδί Σημίτη ο Ανδρουλάκης. Τον θεωρούσα ελάχιστο και πολλά άλλα. Επιλέχθηκε από ένα 30%, υπάρχει όμως ένα 70% που θέλει αλλαγή προσώπου, θέλει κάτι άλλο. Παρακολούθησα το debate, δεν με κάλυψε σε πολλά θέματα, υπάρχει μία εξωτερική πολιτική, είμαστε σε μέρες κρίσιμες, δύσκολες και επικίνδυνες. Θίχθηκε από όλους πολύ λίγο. Ο κόσμος έχει κρίνει τον Ανδρουλάκη. Το 30% που ψήφισε Ανδρουλάκη είναι ο σκληρός πυρήνας του μεταλλαγμένου πια ΠΑΣΟΚ. Για μένα δεν είναι ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ για μένα ήταν κάτι πολύ συγκεκριμένο.  Ήταν κίνημα λαού, πατριωτικό, ήταν για τον πολίτη, για τον Έλληνα αλλά είχε και μία φωνή γενναία στο εξωτερικό και υπερηφάνεια», είπε αρχικά.

«Ο Ανδρέας ήταν πατριώτης, ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό. Έχει μείνει πολύ πίσω το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Δεν θα κρίνω αυτούς που σήμερα είναι “παρελθόν”, θα σχολιάσω τους δύο “μονομάχους”. Δεν ψήφισα φυσικά χθες, γιατί δεν μπορώ να πάω να ψηφίσω ένα κόμμα που είναι εχθρικό ως προς την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου τόνισε: «Επικαλούνται τον Ανδρέα κάθε φορά που έχει εκλογές για να χτυπήσουν στο συναίσθημα και την ιστορική μνήμη των όσων Ελλήνων έχουν. Δεν είναι τυχαίο που ο Ανδρουλάκης αβαντάρεται από την κυβέρνηση και από ένα δεξιό δημοσιογραφικό κοινό. Το 70% των νομοσχεδίων που κατέβασε η κυβέρνηση το έχει ψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει αντίστοιχα το 45%. Αλλά κάτι μου λέει αυτό. Πού τον κρατάει ο Μητσοτάκης; Γιατί είπε να σβήσουν όλα όσα έχουν γραφτεί στις συνομιλίες; Αν ήταν όλα κανονικά, θα ήταν όλα ανοιχτά τα χαρτιά. Τώρα κόπτεται να μην ανοίξει ποτέ αυτός ο διάλογος με όσα έχουν λεχθεί. Κάποιος, κάπου τον κρατάει και για μένα αυτό είναι ύποπτο. Είδα και την Καϊλή, που πήγε να ψηφίσει χθες. Ποιόν θέλει να σώσει; Ανδρουλάκης είναι».

Δείτε το βίντεο: