Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με κατά τόπους εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ουρές και ψηφοφόροι που περιμένουν να παραμένουν ανοιχτά.

Στις κάλπες προσέρχονταν μαζικά μέλη και φίλοι του κόμματος, καθώς έως τις 19:45 είχαν ψηφίσει από 298.000 πολίτες, κάτι που σημαίνει πως «έσπασε» για τα καλά το «φράγμα» του 2021 και ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη επετεύχθη. Επίσης, έχουν εγγραφεί περισσότερα από 70.000 νέα μέλη έως τις 17:00.

«Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, ζητήσαμε να δοθεί παράταση στην διαδικασία για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη της παράταξης. Με βάση αυτό, η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε την παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 20.00. Πάμε δυνατά για την πρωτιά μέχρι το τέλος!», έγραψε στο facebook ο Χάρης Δούκας.

«Συνεχίζουμε! Η συμμετοχή μας δυναμώνει. Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ δίνεται 1 ώρα παράταση στην ψηφοφορία. Οι κάλπες κλείνουν στις 8», σχολίασε στο X o Παύλος Γερουλάνος.

Στο μεταξύ, Νίκο Ανδρουλάκη και Παύλο Γερουλάνο ψήφισαν σήμερα στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη αντίστοιχα για νέα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τα εν Αυστραλία μέλη και φίλοι του κόμματος.

Στη Μελβούρνη επικράτησε άνετα ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έλαβε 21 ψήφους από σε σύνολο 35 ομογενών. Δεύτερος με 6 ψήφους ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ακολουθούν Νάντια Γιαννακοπούλου (2), Χάρης Δούκας (1), Μιχάλης Κατρίνης (1), ενώ υπήρξε και μια άκυρη ψήφος.

Στο Σίδνεϊ, ψήφισαν περισσότεροι (53) και πρώτος ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 19 ψήφους, ενώ ακολουθούν: Άννα Διαμαντοπούλου (17), Χάρης Δούκας (9), Μιχάλης Κατρίνης (6), Παύλος Γερουλάνος (2) και Νάντια Γιαννακοπούλου (0).