Δεν θέλει να δωρίσει το νεφρό της στον ετοιμοθάνατο αδελφό της – «Όταν ήμασταν μικροί μου έκανε bullying και δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη»

Μία 27χρονη γυναίκα έχει έναν αδελφό 30 ετών, τον Jake, με τον οποίο ποτέ δεν είχε καλή σχέση. Ο Jake είχε πάντα την ευνοϊκή μεταχείριση των γονιών τους.

«Ήταν καλός αθλητής, δημοφιλής, είχε όλη την προσοχή των γονιών μου», εξηγεί η γυναίκα.

Όσο για την ίδια, δεχόταν bullying από εκείνον. Την έβριζε και τη χτυπούσε.

Οι γονείς τους δεν μεσολάβησαν ποτέ στα σοβαρά, ενώ τις περισσότερες φορές το άφηναν να περάσει ατιμώρητο, λέγοντας «έτσι είναι τ’ αδέλφια». Τώρα που είναι πλέον ανεξάρτητη, η οικογένειά της προστρέχει σ’ εκείνη για να σώσει τη ζωή του αδελφού της.

Όταν η γυναίκα μετακόμισε και έφυγε για σπουδές, αποφάσισε, όσο ήταν δυνατόν, να τον αποφεύγει. Ήθελε να το ξεπεράσει, να χαράξει τον δικό της δρόμο, να ξεχάσει το παρελθόν. Πρόσφατα, ανακάλυψε ότι ο Jake είναι άρρωστος. Έχει νεφρική ανεπάρκεια. Πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλιώς θα πεθάνει.

«Είμαι θλιμμένη, σοκαρισμένη, αγχωμένη και μπερδεμένη», είπε η γυναίκα.

Τα νέα τα έμαθε από τους γονείς της, οι οποίοι της ζήτησαν να κάνει τεστ ιστοσυμβατότητας.  Της είπαν ότι έχει ηθικό καθήκον να βοηθήσει τον Jake να παραμείνει στη ζωή. Δεδομένης της κακομεταχείρισης που υπέστη από εκείνον ωστόσο, η γυναίκα δεν ξέρει πώς πρέπει να νιώσει.

Η γυναίκα επισήμανε ότι, ο αδελφός της δεν ζήτησε ποτέ του συγγνώμη για το bullying που της έκανε. Ποτέ του δεν επικοινώνησε μαζί της. Η γυναίκα νιώθει ότι δεν τον ένοιαζε ποτέ.  Από την άλλη, οι γονείς της δεν έχουν σταματήσει να την κατηγορούν, να την λένε εγωίστρια που «αφήνει τον αδελφό της να πεθάνει», μόνο και μόνο επειδή του κρατάει μούτρα.

«Φυσικά και τον αγαπάω, αδελφός μου είναι. Η υγεία μου όμως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και ανησυχώ για τις επιπλοκές», εξομολογείται η γυναίκα.

Και η ιδέα ότι θα χάσει τον αδελφό της, της ραγίζει την καρδιά, παρά τα όσα υπέφερε.

Οι γονείς της, την κάνουν να νιώθει η κακιά της ιστορίας. Η γυναίκα νιώθει τύψεις και δεν είναι βέβαιη αν θα πρέπει να δωρίσει το νεφρό της.