Ο Πέκο Μπανάια ολοκλήρωσε το ιδανικό τριήμερο στο Μοτέγκι κατακτώντας τη νίκη στο Grand Prix της Κυριακής με εμφατικό τρόπο.

Με εμφατικό τρόπο ο Πέκο Μπανάια πήρε τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα του Μοτέγκι μειώνοντας πλέον στους 10 βαθμούς τη διαφορά από τον Χόρχε Μαρτίν. Ο Ιταλός της Ducati με αυτήν τη νίκη μάλιστα μπήκε στο group των λίγων αναβατών που έχουν κατακτήσει 8 νίκες σε μία σεζόν, δείχνοντας ότι είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής.

Η κυριαρχία του Μπανάια ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο όταν πήρε την πρωτοπορία και οδήγησε τον αγώνα. Ο ρυθμός του ήταν εκπληκτικός και χωρίς να κάνει ίχνος λάθους έφτασε στη νίκη, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στον μεγάλο του αντίπαλο Χόρχε Μαρτίν ότι είναι παρών στη μάχη του τίτλου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαρτίν με την Pramac Ducati. Ο Ισπανός έκανε τεράστια προσπάθεια από την 11η θέση στο grid. Η καλή του εκκίνηση όμως τον έφερε γρήγορα ανάμεσα στους πρώτους και έχοντας εξαιρετικό ρυθμό κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον αντίπαλό του. Η διαφορά πλέον κατέβηκε στους 10 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος άντεξε την πίεση του Ένεα Μπαστιανίνι και πήρε ακόμα ένα βάθρο στην Ιαπωνία. Ο Μπαστιανίνι ήταν τέταρτος αφήνοντας στην εξάδα του Μορμπιντέλι και Μπίντερ με την ΚΤΜ.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι αναβάτες της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι, Μπεζέκι και Ντι Τζιαναντόνιο, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Τζακ Μίλερ. Ακόμα ένα μεγάλο λάθος κόστισε στον Πέδρο Ακόστα ένα καλό αποτέλεσμα στο Μοτέγκι. Ο Ισπανός από τη 2η θέση έκανε το λάθος, έπεσε και δεν όπως στον Αγώνα Sprint, έμεινε εκτός βαθμών.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (18-20 Οκτωβρίου) στην πίστα Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος