Η Έκθεση Αυτοκινήτου AUTO ATHINA 2024 άνοιξε από σήμερα τις πύλες της για το κοινό έως και τις 13 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Μια έκθεση αυτοκινήτου είναι ένα σημαντικό γεγονός. Δεν είναι μόνο οι κλάδοι που δραστηριοποιούνται γενικότερα στον χώρο της συγκεκριμένης αγοράς που έχουν να κερδίσουν από τη διεξαγωγή της.

Εξίσου σημαντική είναι η δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες αυτής να δουν από κοντά τα καινούργια μοντέλα, να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να τα γνωρίσουν, να τα αγγίξουν και να διαμορφώσουν την άποψή τους γι’ αυτά.

Η AUTO ATHINA 2024 αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην Αυτοκίνηση και τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 13 Οκτωβρίου, στο υπερσύγχρονο διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, το οποίο βρίσκεται στα Σπάτα, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

To ωράριο λειτουργίας της είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00’-21:00’, Σάββατο και Κυριακή: 10:00’-21:00’. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και για παιδιά έως 12 ετών.

Σε αυτή συμμετέχουν όλες οι επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες, τόσο οι παραδοσιακές όσο και οι καινούργιες οι οποίες ξεκίνησαν την εμπορική παρουσία τους στη χώρα μας πέρυσι ή εφέτος.

Έτσι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά περισσότερες από 20 πανελλαδικές πρεμιέρες καινούργιων αυτοκινήτων που θα διατίθενται στη χώρα μας στο εξής, όπως και περισσότερα από 200 μοντέλα, συνολικά.

Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να αναφέρουμε τι υπάρχει στα περίπτερα των εταιρειών και τι μπορούν να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες. Όσοι από αυτούς το επιθυμούν μπορούν να κάνουν ένα test drive στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Αναλυτικά, στην AUTO ATHINA 2024 συμμετέχουν οι:

Η ιταλική εταιρεία, με τους φανατικούς φίλους στη χώρα μας, έχει την τιμητική της στην έκθεση. Αυτό επειδή παρουσιάζει την Junior, το καινούργιο SUV μοντέλο της το οποίο επαναφέρει ένα θρυλικό όνομα από την ιστορία της Alfa Romeo. Πέραν αυτής, το ενδιαφέρον προσελκύουν και οι Tonale, Giulia και Stelvio οι οποίες την πλαισιώνουν.

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα τη νέα X3 η οποία έχει αναβαθμιστεί τεχνολογικά και σχεδιαστικά, όπως και σε ό,τι αφορά στον πολυτελή χαρακτήρα της.

Εκτός αυτής παρουσιάζεται και η XM Red Label, το εντυπωσιακό SUV με τον twin turbo V8 κινητήρα των 748 ίππων και μέγιστης ροπής 1.000 Nm. Φυσικά, πέραν αυτών, υπάρχει και η γκάμα των μοντέλων που η BMW διαθέτει στη χώρα μας.

Η κινεζική εταιρεία έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στη χώρα μας και ήδη σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις και προσελκύει έντονα το ενδιαφέρον για τα μοντέλα της. Στον χώρο της έκθεσης παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα το νέο Seal U DM-i, το SUV μοντέλο της με προηγμένο Plug-in Hybrid σύστημα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, όπως το άρτι αφιχθέν Dolfin, το Atto 3 και το Seal.

Το καινούργιο C3 Aircross είναι το αστέρι στο περίπτερο της Citroen. Το νέο μοντέλο παρουσιάζεται επίσημα στη Ελλάδα στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 και προσελκύει το ενδιαφέρον των οικογενειαρχών. Εκτός από αυτό, υπάρχει το C3 όπως και τα υπόλοιπα δημοφιλή αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρείας.

Η ισπανική εταιρεία παρουσιάζει επίσημα στη χώρα μας το Tavascan. Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες και έρχεται στη χώρα μας αμέσως μετά.

Θυμίζουμε ότι διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με την ισχύ του, με 286 ίππους και με 340 ίππους, αντίστοιχα. Πέραν αυτού, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και τα άλλα μοντέλα της CUPRA. 

Η τρίτη γενιά του Dacia Duster συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στον χώρο της εταιρείας. Το νέο μοντέλο καλείται να συνεχίσει τη φήμη των προκατόχων του αλλά και να την επεκτείνει αφού έχει δημιουργηθεί με τρόπο που να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο.

Επίσης, υπάρχει και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Spring Cargo, δηλαδή η επαγγελματική εκδοχή του Spring Electric, το οποίο είναι παρών επίσης. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και τα άλλα επιβατικά αυτοκίνητα της.

Η κινεζική DFSK Motor (Dongfeng Sokon Automobile) ιδρύθηκε πέρυσι (σημ.: 2023) έπειτα από τη σύμπραξη της Dongfeng Motor με τον Όμιλο Serres. Η εταιρεία άρχισε να αντιπροσωπεύεται πρόσφατα και στη χώρα μας.

Στην AUTO ATHINA 2024 παρουσιάζει επίσημα το Mengshi M-Hero 917, ένα θηριώδες εκτός δρόμου πολυτελές όχημα το οποίο κατασκευάζεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση (τέσσερις ηλεκτροκινητήρες 1.088 ίπποι) όσο και σε έκδοση EREV, όπου αποδίδει 816 ίππους.

Η εταιρεία που ανήκει στην κατηγορία των κατασκευαστών πολυτελών οχημάτων έχει στο περίπτερό της το ανανεωμένο DS 4 Hybrid το οποίο διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt στον κινητήρα του.

Θυμίζουμε ότι σε αυτό υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 29 ίππων ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια και -υπό συνθήκες- συνδράμει τον θερμικό κατά την έντονη επιτάχυνση. Επίσης, υπάρχουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της DS Automobiles που διατίθενται στη χώρα μας.

H νέα θυγατρική εταιρεία της BYD εγκαινιάζει την παρουσία της στη χώρα μας με το BAO 5, ένα πρακτικό SUV το οποίο έχει σύστημα Plug-in Hybrid «Dual Mode». Αυτό μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο και ως αμιγώς ηλεκτρικό για περίπου 100 χλμ., ενώ η μέγιστη συνδυαστική αυτονομία του φτάνει τα 1.200 χλμ. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 687 ίππους και -το αυτοκίνητο- έχει πολύ καλή ικανότητα εκτός δρόμου κίνησης.

Η νέα εποχή για την ιταλική εταιρεία ενσαρκώνεται στο καινούργιο 600 το οποίο αποτελεί το κύριο έκθεμα στον χώρο της στην έκθεση. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά το νέο μοντέλο, τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή του (το 600e).

Εκτός αυτού, η ελληνική αντιπροσωπεία της Fiat έχει και το 500 Hybrid το οποίο διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα για οικονομία καυσίμου.

Πολλές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Ford. Η εταιρεία συμμετέχει στην έκθεση παρουσιάζοντας επίσημα στην Ελλάδα το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Capri. Εκτός από αυτό, έχει το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E Rally και την εντυπωσιακή νέα Mustang Dark Horse των 454 ίππων.

Επίσης, υπάρχουν τα Focus, Puma, Kuga, Tourneo Custom και το ξεχωριστό Ranger Raptor. Σίγουρα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περίπτερα αφού θα καλύπτει το ενδιαφέρον πολύ μεγάλου κοινού.

Συνωστισμός αναμένεται στο περίπτερο της Honda, οπότε οπλιστείτε με υπομονή. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσιάζει επίσημα στη χώρα μας το καινούργιο Civic Type R το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του -μια ολιγομελή ελίτ τετράτροχων.

Επίσης, παρουσιάζει επίσημα και το επανασχεδιασμένο HR-V e:HEV, γεγονός που δίνει έμφαση και στον οικογενειακό χαρακτήρα των μοντέλων της. Αυτός ενισχύεται και από τα CR-V Plug-in Hybrid, ZR-V και Jazz e:HEV Crosstar.

H Hyundai έχει στο περίπτερό της τα καινούργια Santa Fe και Tucson, τα SUV μοντέλα της τα οποία παρουσιάζονται επίσημα στην Ελλάδα. Το πρώτο χαρακτηρίζεται από την ξεχωριστή σχεδίασή του και το δεύτερο γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εκτός αυτών υπάρχουν το Kona, όπως και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που διατίθενται στη χώρα μας. Λογικά, το Ioniq 5 N συγκεντρώνει πολύ κόσμο γύρω του, μεταξύ αυτών.

Η αμερικανική εταιρεία έχει τα Avenger (τόσο με τον θερμικό κινητήρα όσο και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη), το Compass και το Renegade.Τα SUV μοντέλα της έχουν τη δική τους φήμη και το κοινό τους και πλέον έχουν προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή αναφορικά με τα υβριδικά συστήματα που έχουν οι κινητήρες τους και την ηλεκτροκίνηση. Επίσης, έχει αναβαθμιστεί το επίπεδο εξοπλισμού τους.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία πραγματοποιεί την πανελλαδική παρουσίαση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου EV3, το οποίο διατίθεται τόσο με μπαταρίες 58,3 kWh όσο και με 81,4 kWh και αποδίδει 204 ίππους.

Το νέο μοντέλο της Kia πλαισιώνεται από το εντυπωσιακό EV9, από το επανασχεδιασμένο Picanto, όπως και από τα υπόλοιπα δημοφιλή μοντέλα της τα οποία κάνουν την εταιρεία να διακρίνεται και στην ελληνική αγορά.

Εάν δεν σας λέει κάτι η ονομασία KGM τότε πιθανόν να θυμάστε τη SsangYong Motor, τη νοτιοκορεατική εταιρεία η οποία από το 2023 μετονομάστηκε σε KG Mobility.

H KGM έχει αρχίσει να αντιπροσωπεύεται επίσημα και πάλι στη χώρα μας και στην AUTO ATHINA 2024 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση στο ευρύ κοινό τόσο της ίδιας όσο και των μοντέλων της.

Έτσι, μπορούμε να δούμε από κοντά τόσο το Tivoli και το Korando όσο και το Torres, το μεγάλων διαστάσεων SUV, το οποίο διατίθεται είτε με κινητήρα εσωτερικής καύσης είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ υπάρχει και σε pickup όχημα.

H καινούργια κινεζική εταιρεία παρουσιάζει επίσημα στη χώρα μας τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Το T03 –το οποίο είναι ένα όχημα πόλης- και το C10, ένα σχεδιαστικά όμορφο SUV με στοιχεία πολυτέλειας και πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Θυμίζουμε ότι η Leapmotor κέντρισε το ενδιαφέρον των στελεχών του Ομίλου Stellantis ο οποίος απέκτησε το 20% των μετοχών της και πρόκειται να κατασκευάζει το T03 και στην Πολωνία.

Η Lynk & Co ιδρύθηκε το 2016 αλλά παρά τη μικρή ιστορία της στην Αυτοκινητοβιομηχανία έχει μια πλήρη γκάμα μοντέλων. Στην AUTO ATHINA 2024, το κύριο έκθεμά της είναι το 01, ένα SUV με Plug-in Hybrid σύστημα κινητήρα.

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για τη σχεδίασή του και την καλή ποιότητα κατασκευής του και αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Η Mazda παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα το CX-80 το καινούργιο SUV μοντέλο της το οποίο πληροί την κατασκευαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας και είναι επταθέσιο. Διατίθεται σε έκδοση με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48V με ισχύ 254 ίππους όπως και με Plug-in Hybrid, με 328 ίππους.

Πέραν αυτού, στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης το Mazda 2 Hybrid, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της, φυσικά και το MX-5.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz έχει τα μοντέλα της τα οποία διαθέτει στην εγχώρια αγορά αλλά δίνει βάρος και στις AMG εκδόσεις τους. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τη Mercedes-AMG SL 45, Mercedes-AMG CLE 45 καθώς και τις αντίστοιχες εκδόσεις και άλλων οχημάτων της.

Επίσης, υπάρχει η ανασχεδιασμένη G-Class όπως και οι τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν πόλο έλξης, επίσης.

Ακόμα μία εταιρεία στο περίπτερο της οποίας θα υπάρξει κοσμοσυρροή. Η MG Motor θα παρουσιάσει επίσημα στη χώρα μας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MG Cyberster, το εντυπωσιακό roadster το οποίο έχει ως στόχο να αναβιώσει το ένδοξο παρελθόν της σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

Επίσης, υπάρχει το καινούργιο ZS Max όπως και το νέο MG3 Hybrid + τα δύο μοντέλα της τα οποία έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα την οικονομία καυσίμου και την πρακτικότητα για τους επιβάτες.

To καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Aceman παρουσιάζεται επίσημα στην ελληνική αγορά και προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο εκδόσεις, είτε με 184 ίππους είτε με 218 ίππους, αντίστοιχα.

Εκτός αυτού, στο περίπτερο της MINI υπάρχουν και τα καινούργια πεντάθυρα Cooper C και Cooper S, καθώς και οι εκδόσεις του νέου Countryman. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη σύγχρονη φιλοσοφία της βρετανικής εταιρείας.

Η ιαπωνική εταιρεία συμμετέχει στην AUTO ATHINA 2024 με την γκάμα των μοντέλων της τα οποία διαθέτει στη χώρα μας. Έτσι, το κοινό που θα βρεθεί στο Metropolitan Expo έχει τη δυνατότητα να δει και να βρεθεί εντός των Juke, Qashqai, X-Trail αλλά και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ariya.

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Opel παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα τα καινούργια Grandland και Frontera τα οποία σηματοδοτούν τη νέα εταιρική σχεδιαστική και κατασκευαστική φιλοσοφία της γερμανικής εταιρείας.

Επιπλέον, υπάρχουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, όπως το Corsa, το Crossland και το Mokka τα οποία σημειώνουν καλή εμπορική πορεία στη χώρα μας.

H γαλλική εταιρεία έχει πολλά ενδιαφέροντα μοντέλα στην γκάμα της και αυτά συνυπάρχουν σε έναν ενιαίο χώρο όπου θα μπορούν να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ωστόσο, η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα το καινούργιο 5008 το οποίο θα διατίθεται τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (E-5008).

Η νέα γενιά του εξακολουθεί να έχει τον χαρακτήρα της προηγούμενης αλλά τώρα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε σχεδίαση και πολυτελέστερη σε εξοπλισμό. Οι εκδόσεις με τον θερμικό κινητήρα είναι ήπια υβριδική (136 ίπποι) και Plug-in Hybrid (196 ίπποι), αντίστοιχα και οι ηλεκτροκίνητες με ένα μοτέρ (213 ίπποι και 231 ίπποι, αντίστοιχα) και με δύο (AWD, 326 ίπποι), αντίστοιχα.

Αναμφισβήτητα, οι καινούργιες 911 και Macan είναι αυτές που προσελκύουν το ενδιαφέρον, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία τις παρουσιάζει επίσημα στη χώρα μας.

Η πρώτη συμπληρώνει εφέτος 60 χρόνια από την εμφάνισή της στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην οποία έχει το δικό της ξεχωριστό κεφάλαιο. Η δεύτερη κλείνει τα 10 χρόνια ύπαρξής της στην αγορά και η νέα γενιά της είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

H Renault έχει στο περίπτερό της το καινούργιο Captur και το ανανεωμένο Arkana, αναφορικά με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα. Πέραν αυτών υπάρχει και το Clio V, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με κινητήρα διπλού καυσίμου (υγραέριο κίνησης, αμόλυβδη βενζίνη), για μεγαλύτερη οικονομία στο κόστος ανεφοδιασμού αλλά και μεγάλη αυτονομία.

H ισπανική εταιρεία δεν έχει κάποιο καινούργιο μοντέλο στην γκάμα της, ωστόσο αυτή καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες της πλειονότητας των υποψήφιων αγοραστών.

Έτσι, στην AUTO ATHINA 2024 η Seat έχει το Ibiza, το οποίο εφέτος συμπλήρωσε τα 40 χρόνια ύπαρξής του, το Arona και το Leon.

Η νέα εποχή της Smart βρίσκει την εταιρεία υπό νέο επιχειρηματικό καθεστώς και με μοντέλα τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα την αρχή της εταιρείας. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσιάζει στο κοινό τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Smart #1 και Smart #3 τα οποία έχουν σκοπό να μεταφέρουν τους επιβάτες τους με μεγάλη ασφάλεια, άνεση και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού.

To καινούργιο Forester κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον γι’ αυτό θα είναι μεγάλο. Η επίσημη αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρείας βασίζει πολλά σε αυτό, καθώς το μοντέλο έχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και τεχνολογίας και καλείται να συνεχίσει τη φήμη που το ακολουθεί στα σχεδόν τριάντα χρόνια ύπαρξής του στην αγορά.

Εκτός από αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Solterra όπως και το νέο Crosstrek, το οποίο αντικατέστησε το XV.

Το «αστέρι» της έκθεσης είναι το Cybertruck το οποίο η Tesla παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα. Μάλιστα, είναι από τις ελάχιστες φορές που έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup με τη… διαστημική σχεδίαση και τη μεγάλη φήμη ήδη παγκοσμίως προσελκύσει άπαντες να το δουν από κοντά.

Εκτός από αυτό, στην έκθεση υπάρχουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας τα οποία διατίθενται στη χώρα μας.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει επίσημα στην Ελλάδα τη ναυαρχίδα της, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο EX90. Το νέο μοντέλο της Volvo θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 279 ίππων όσο και με δύο μέγιστης ισχύος 408 ίππων και 517 ίππων, αντίστοιχα. Επίσης, είναι πενταθέσιο ή επταθέσιο.

Πέραν αυτού, στον χώρο της εταιρείας υπάρχουν, επίσης, τα EX30, EX40 καιEC40, τα οποία συμπληρώνουν την γκάμα της και είναι αμιγώς ηλεκτρικά, φυσικά.

Αναμφισβήτητα, ο χώρος της Yangwang πλημμυρίζει διαρκώς από κόσμο. Ο λόγος είναι η επίσημη παρουσίαση στη χώρα μας του U9, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar της εταιρείας. Αυτό έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει συνολικά 1.306 ίππους και επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,36 δευτερόλεπτα! Οι Κινέζοι επιτίθενται σε κάθε κατηγορία οχημάτων.

Επίσης, υπάρχει το εντυπωσιακών διαστάσεων και σχεδίασης U8, το πολυτελές SUV το οποίο έχει πολύ μεγάλη αυτονομία, μπορεί να περιστραφεί επιτόπου, να επιπλεύσει για τουλάχιστον μισή ώρα όταν βρεθεί σε υδάτινο μέρος όπου ο πυθμένας του είναι βαθύς αλλά και να συνεχίσει την πορεία του ακόμα και με τρεις τροχούς.