«Πάμε Ρηγίλλης»: Απόψε το street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ – Μηνύματα ενότητας με το «βλέμμα» στους δύο πρώην πρωθυπουργούς

«Πάμε Ρηγίλλης» είναι το σύνθημα που έχει δώσει η κυβέρνηση με φόντο το street party που θα πραγματοποιηθεί απόψε μπροστά από το ιστορικό νεοκλασικό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στην ειδική εξέδρα που θα έχει στηθεί μπροστά από το κτίριο για την ομιλία του στις 8 το βράδυ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια ιστορική αναδρομή στις επιλογές που έχει κάνει το κόμμα της ΝΔ διαχρονικά και οι οποίες δικαιώθηκαν, αλλά και στις προκλήσεις του σήμερα που καλείται να αντιμετωπίσει το κόμμα υπό την ηγεσία του.

Από το Μαξίμου θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας ειδικά σε μια περίοδο που και στα εσωκομματικά της ΝΔ επικρατεί αναστάτωση, μετά και τις ερωτήσεις «γαλάζιων» βουλευτών για κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας που αγγίζουν χιλιάδες πολίτες, κάνοντας πολλούς να μιλούν για ρωγμές στο άλλοτε ενιαίο και αδιάσπαστο μέτωπο της ΝΔ.

50 χρόνια Νέα Δημοκρατία.
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της παράταξής μας. Στις 20:00 θα είμαστε όλοι στη Ρηγίλλης! pic.twitter.com/oCPr2TMFv0
— ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) October 1, 2024

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ η προσέλευση στην αποψινή εκδήλωση θα είναι μεγάλη, καθώς έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση όλες τις προηγούμενες ημέρες από τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Σημαίες στο μπαλκόνι αλλά και τραγούδια και μουσικές της «γαλάζιας γενιάς» θα… ντύνουν το εορταστικό σκηνικό. «Σκιά» αποτελεί μέχρι στιγμής πάντως το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα ανοίξει τα χαρτιά τους για το εάν θα παραβρεθούν ή όχι τελικά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Και οι δύο δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να τού δίνουν ωστόσο ξεκάθαρη απάντηση. Τα «βλέμματα» είναι στραμμένα προς τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, δέχονται εισηγήσεις να δώσουν το «παρών». Ζητούμενο αποτελεί τώρα αν τελικά θα επιλέξουν να πάνε στην εκδήλωση ή όχι έστω και για λίγο.

Βεβαίως, η επιλογή των δύο πρώην θα κρίνει και τη στάση του Μαξίμου από εδώ και πέρα, καθώς μέχρι στιγμής η γραμμή είναι ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται όπως κρίνουν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται οι αιχμηρές ερωτήσεις από «γαλάζιους» βουλευτές προς τους αρμόδιους υπουργούς. Ένας από τους 11 που είχαν καταθέσει ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Γιώργος Βλάχος επανήλθε με επερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καλώντας τον στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη αναφορικά με «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών». Τέλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που είχε επίσης υπογράψει την παρέμβαση των 11 για τα δάνεια, έριξε το «καρφί» από την Κομοτηνή, όπου παρίσταται σε αναπτυξιακό συνέδριο για την περιοχή. «Μία από τις βασικές αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν η αποκέντρωση. Γι’ αυτό και εγώ ιεραρχώ την παρουσία μου σε αυτό το συνέδριο αύριο πιο ψηλά απ’ το να είμαι στο street party της Ρηγίλλης παρότι συναισθηματικά ανήκω σε αυτούς που έχτισαν τη Ρηγίλλης, δεν ήρθαν μετά», είπε με νόημα.

Επίσης ερώτηση έχουν καταθέσει και 8 «γαλάζιοι» βουλευτές για τη φαρμακευτική δαπάνη χαμηλοσυνταξιούχων.

Χθες, παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ενημερώσεις βουλευτών της ΝΔ, αυτή τη φορά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε μια ανοιχτή κουβέντα τους παριστάμενους. Από τους 60 που πήγαν στην αίθουσα της Γερουσίας, τον λόγο πήραν περίπου 20, ενώ παρόντες ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλεόυς και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι γενικοί γραμματείς και οι ΥΠΕάρχες.