Γιώργος Τσίπρας: «Αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα φύγω από το κόμμα, είναι θέμα αξιοπρέπειας»

Ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Action24, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης αναδειχθεί νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι «η εκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πτωτική, καθώς το ποσοστό από το 17% έπεσε στο 14%, χάνοντας σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους στις τελευταίες εκλογές. Η τάση συρρίκνωσης είναι εμφανής και ακόμη και οι πολίτες που ψήφισαν, το έκαναν με δισταγμό. Έδωσαν μία τελευταία ευκαιρία με την ελπίδα να δουν αλλαγές, με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Στέφανου Κασσελάκη και άλλων παραγόντων».

Δείτε τις δηλώσεις του:

«Οι ψηφοφόροι που στηρίζουν ακόμη το κόμμα, σε περίπτωση νίκης του Κασσελάκη, δεν θα το πράξουν ξανά. Πρόκειται για ζήτημα αξιοπρέπειας. Εάν ο Κασσελάκης επικρατήσει, θα αποχωρήσω. Κατά τη γνώμη μου, η υποψηφιότητά του εγείρει σοβαρά ερωτήματα» υπογράμμισε ο Γιώργος Τσίπρας.

Όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέο πολιτικό σχήμα σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε: «Ας περιμένουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες εκτιμήσεις».