Οι άνδρες που ασυναίσθητα απομακρύνουν τους ανθρώπους που τους αγαπούν πραγματικά, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

Οι άνδρες μαθαίνουν να προστατεύουν τα συναισθήματά τους. Η ανάγκη τους να είναι συγκρατημένοι, τους οδηγεί συχνά σε συμπεριφορές που απωθούν ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται για εκείνους και τους αγαπούν.

Φυσικά, δεν πρόκειται για συμπεριφορές που γίνονται σκόπιμα. Είναι μηχανισμοί άμυνας που έχουν διαμορφώσει από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, ή λόγω των ανασφαλειών τους.

Αν και όσοι μας αγαπούν, μένουν στο πλευρό μας, κάποιες συμπεριφορές μπορεί να διώξουν ακόμη και τους πιο αφοσιωμένους φίλους και αγαπημένους ανθρώπους από κοντά μας.

Στο άρθρο αναλύονται 7 συνηθισμένες συμπεριφορές των ανδρών που ασυνείδητα διώχνουν από κοντά τους αγαπημένους ανθρώπους.

Οι άνδρες που ασυναίσθητα απομακρύνουν τους ανθρώπους που τους αγαπούν πραγματικά, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

Πολλοί είναι οι άνδρες που κλείνονται στον εαυτό τους, ειδικά όταν έχουν  άγχος ή συναισθηματική αναταραχή. Αυτή η συναισθηματική απόσταση μπορεί να προκαλέσει απίστευτη σύγχυση στους αγαπημένους τους.

Φανταστείτε ότι υποστηρίζετε κάποιον, αλλά εκείνος παραμένει απόμακρος, χωρίς ανταπόκριση, ή ακόμα και κρύος. Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σκόπιμη αλλά συχνά είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των συναισθημάτων μας.  Αλλά ανεξάρτητα από την αιτία, η συναισθηματική απόσταση μπορεί να δημιουργήσει ένα τείχος μεταξύ ενός άνδρα και των ανθρώπων που νοιάζονται γι’ αυτόν.

Η ανεξαρτησία,  δεν είναι κάτι κακό. Αλλά όταν σε εμποδίζει να αποδεχτείς βοήθεια ή να στηριχθείς  στους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα, μπορεί να τους απωθήσει. Οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν.Μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις τους άλλους να σε βοηθήσουν.

Ο όρος τμηματοποίηση, στην ψυχολογία, περιγράφει έναν αμυντικό μηχανισμό, όπου κάποιος διαχωρίζει τη ζωή του σε διαφορετικά τμήματα. Οι άνθρωποι διαχωρίζουν αυστηρά τους διάφορους τομείς της ζωής τους, στην προσπάθειά τους να μετριάσουν το άγχος τους.

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να διαχωρίζει αυστηρά την επαγγελματική ζωή και την προσωπική ζωή.

Τα στεγανά ανάμεσα στους διάφορους τομείς της ζωής, δημιουργούν μία απόσταση ανάμεσα στον ίδιο και τους άλλους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα; Οι αγαπημένοι μπορούν να αισθάνονται παραμελημένοι.

Το θέμα αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τους άνδρες. Είναι μια ανθρώπινη συμπεριφορά. Ωστόσο, σχετική έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να βάζουν στεγανά λόγω των κοινωνικών πιέσεων και προσδοκιών.

Ενώ η τμηματοποίηση, μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη για τη διαχείριση του στρες, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και διάβρωση των σχέσεων.

Το κλειδί είναι να βρεθεί μια ισορροπία.

Οι άνδρες μεγαλώνουν σε κοινωνίες που τους λένε πως, η συναισθηματική έκφραση, είναι σημάδι αδυναμίας.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, να μην προσπαθούμε πολύ για τις σχέσεις, μέχρι τη δημιουργία συναισθηματικής απόστασης.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η έλλειψη διαφάνειας μπορεί να κάνει τους αγαπημένους να αισθάνονται παραγκωνισμένοι.

Η αλήθεια είναι, πως  η ευαλωτότητα, δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Θέλει θάρρος για να είναι κάποιος ειλικρινής με τα συναισθήματα και να παραδέχεται τους φόβους του.

Μέσα από αυτές τις κοινές εμπειρίες χτίζουμε βαθύτερες σχέσεις με τους άλλους.

Η αποφυγή της ευαλωτότητας, μπορεί μακροπρόθεσμα  να οδηγήσει σε μοναξιά και συναισθηματική αποσύνδεση.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε αυτήν τη συμπεριφορά και να κάνουμε συνειδητές προσπάθειες να είμαστε πιο ανοιχτοί με εκείνους που πραγματικά νοιάζονται.

Η δουλειά είναι σημαντική, τόσο για την επιβίωση, όσο και για την ποιότητα της ζωής μας.

Μπορεί η δουλειά να απορροφά όλη σας την ενέργεια. Από ένα σημείο και έπειτα, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Σταδιακά, οι δικοί σας θα χάσουν την υπομονή τους. Θα νιώσουν ότι τους παραμερίζετε και τους παραμελείτε. Η ζημιά που θα προκαλέσετε, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Η ισορροπία είναι το παν. Η δουλειά είναι σημαντική, αλλά το ίδιο και οι σχέσεις. Αν βρεθείτε να θέτετε σε προτεραιότητα τη δουλειά σας έναντι των ανθρώπων που σας αγαπούν, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τις προτεραιότητές σας. Η δουλειά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αγάπη των οικείων σας.

Οι άνδρες εκπαιδεύονται από την κοινωνία να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώθηση των συναισθημάτων, ψυχραίνοντας τη σχέση με τους αγαπημένους σας.

Μπορεί να είναι ασφαλέστερο να μην εκφραστείτε, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό από ό, τι καλό. Η μη έκφραση των συναισθημάτων, μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, πληγωμένα συναισθήματα και έλλειψη συναισθηματικής οικειότητας.

Η αυτοφροντίδα είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη δική σας ευημερία, αλλά και για την υγεία των σχέσεών σας. Αν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, αυτό θα επηρεάσει αυτούς γύρω σας.

Όταν ένας άνθρωπος παραμελεί τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική του υγεία, μπορεί δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα: χαμηλή ενέργεια, ευερεθιστότητα, μειωμένα κίνητρα, ακόμη και κατάθλιψη. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να ταράξουν τις σχέσεις, καθώς τα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορεί να αισθάνονται ανήμπορα ή παραμελημένα.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό, αλλά  αναγκαίο. Φροντίζοντας τη δική σου ευημερία, είσαι σε θέση να συνεργαστείς με τους ανθρώπους που σε αγαπούν. Αν εσείς δεν είστε καλά, δεν θα μπορείτε να φροντίσετε ούτε τους άλλους.