Μακρύς είναι ακόμα ο δρόμος για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης με επιπλέον 80 άτομα, καθώς, οι διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως όλα δείχνουν, προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Με την προκήρυξη για την πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία σε 158 δήμους να έχει δημοσιευθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, οι υποψήφιοι περιμένουν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Τον Ιούλιο οι υποψήφιοι κλήθηκαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της προκήρυξης. Με τη δημοσιοποίηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης, θα ακολουθήσουν οι υγειονομικές εξετάσεις, καθώς και οι αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και έπειτα η συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα έχουν δημοσιευθούν οι οριστικοί πίνακες διοριστέων. Από τις αρχές του 2025 οι επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών που παρέχεται από την ΕΛ.ΑΣ. και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Οι επιτυχόντες και από αυτή τη διαδικασία θα μπορούν να φορέσουν τη στολή της Δημοτικής Αστυνομίας και να πιάσουν δουλειά.

«Θα αλλάξει άρδην η Δημοτική Αστυνομία»

Τους 80 δημοτικούς αστυνομικούς αναμένει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία θα ξεπερνά πλέον τους 150 υπαλλήλους. Σήμερα η Δημοτική Αστυνομία του κεντρικού δήμου έχει 74 δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι όχι μόνο με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και με τη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, καθώς και την εφαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας.