Εάν μια γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 9 συμπεριφορές, σας δείχνει ότι χρειάζεται χώρο, χωρίς να το λέει

Οι γυναίκες, όταν χρειάζονται χώρο, δεν το λένε πάντα. Είναι σαν αυτόν τον χορό —νομίζετε ότι όλα είναι καλά, και μετά ξαφνικά, σταματά να τραβάει προς τα πίσω.

Το σκεφτόμουν παράλογα, αναρωτιόμουν αν είχα κάνει κάτι λάθος, αλλά μετά συνειδητοποίησα κάτι: οι γυναίκες συχνά επικοινωνούν μέσω πράξεων, όχι μέσω λέξεων.

Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε εκείνο το σημείο, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσετε τη συμπεριφορά της, δεν είστε οι μόνοι.

Πολύ συχνά δεν είναι αυτό που λέει, αλλά αυτό που δεν λέει.

Γι’ αυτό έφτιαξα αυτά τα εννέα διακριτικά σημεία που μπορεί να σημαίνουν ότι χρειάζεται λίγο χώρο για να αναπνεύσει. Ας τους χωρίσουμε μαζί.

Εάν μια γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 9 συμπεριφορές, σας δείχνει ότι χρειάζεται χώρο, χωρίς να το λέει

Η επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε υγιούς σχέσης. Όταν μια σχέση είναι χαρούμενη και δυνατή, οι συζητήσεις προχωρούν απρόσκοπτα.

Οι σύντροφοι μοιράζονται ελεύθερα τα πάντα και θέλουν να δημιουργήσουν κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις. Όταν όμως, μια γυναίκα θέλει χώρο, ένα από τα πρώτα σημάδια που μαρτυρούν την ανάγκη της αυτή, είναι η αλλαγή στην επικοινωνία.

Αποκρίνεται λιγότερο στα μηνύματα ή τις κλήσεις σας. Μπορεί δε, οι απαντήσεις της να είναι πιο κοφτές και τυπικές.

Μία ενδιαφέρουσα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, συμπεραίνει ότι, οι σύντροφοι προβάλλουν την προσωπική τους διάθεση και ενδιαφέρον στους συντρόφους τους.

Οι άνδρες συχνά παρερμηνεύουν τα λεπτά, ανεπαίσθητα σημάδια στη συμπεριφορά μιας γυναίκας.

Μία συντροφική σχέση, ειδικά αν είναι μακροχρόνια, μπορεί να περάσει από περιόδους όπου ο ένας σύντροφος να είναι λιγότερο συναισθηματικά διαθέσιμος.

Η ανάγκη για προσωπικό χώρο, δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται πάντα ως ένδειξη προβλήματος στη σχέση.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα ισχυρό μέσο επικοινωνίας. Μέσα από τις κινήσεις μας μπορεί ν’ αποκαλύψουμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι θα μπορούσαν να περιγράψουν οι λέξεις.

Μία γυναίκα που χρειάζεται χώρο, το δηλώνει και μέσα από τη γλώσσα του σώματός της.

Αποφεύγει την επαφή με τα μάτια, τις αγκαλιές και τα αγγίγματά της, είναι λιγότερα θερμά απ’ ό,τι παλιά. Μπορεί να παίρνει αποστάσεις, ή να στρέφει αλλού το σώμα της.

Τα λεπτά αυτά σημάδια, μαρτυρούν την ανάγκη της για απόσταση και προσωπικό χώρο. Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος.

Η ανεξαρτησία είναι ένα πολυπόθητο γνώρισμα. Μας δίνει υπόσταση, καθοδηγεί τις αποφάσεις μας, διαμορφώνει τη ζωή μας. Αν δείτε ότι η σύντροφός σας έχει έντονη ανάγκη ανεξαρτησίας, μπορεί να σας δηλώνει ότι έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο.

Μπορεί να κάνει μόνη της τις δουλειές του σπιτιού.

Ή μπορεί ν’ ασχολείται πιο έντονα με τα προσωπικά της ενδιαφέροντα και να την απορροφούν τα χόμπι της. Όλα αυτά δεν είναι ενδεικτικά προβλήματος στη σχέση σας.

Αλλά μπορεί να είναι ο τρόπος της να σας πει ότι θέλει να μείνει λίγο μόνη της.

Η τρυφερότητα είναι ο κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους. Η εκδήλωση τρυφερότητας μπορεί να μειωθεί όταν μια γυναίκα έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο.

Μπορεί να σταματήσει τις αγκαλιές ή φιλιά, ή μπορεί να φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται όταν δείχνετε την αγάπη της. Μπορεί οι άλλοτε θερμές και παρατεταμένες εκδηλώσεις αγάπης να γίνουν πιο αραιές και πιο φευγαλέες.

Αυτή η αλλαγή δεν μαρτυρά πάντα αλλαγή στα συναισθήματα αλλά μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεται χώρο.

Η ζωή είναι απαιτητική. Όλοι έχουμε ανάγκη από ηρεμία για να αποφορτιστούμε.

Όταν μια γυναίκα έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο, ίσως αρχίσει να είναι πιο απασχολημένη απ’ ό, τι συνήθως. Μπορεί να μοιάζει απορροφημένη στις σκέψεις της, ή να έχει γίνει πιο απόμακρη.

Ίσως αυτό να μην έχει να κάνει μ’ εσάς, αλλά με προσωπικά ζητήματα που την απασχολούν και για την επίλυση των οποίων, έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο και ενδοσκόπηση.

Δώστε της το περιθώριο να ηρεμήσει και σταθείτε  με διακριτικότητα στο πλευρό της.

Μπορεί η σχέση σας να διέλθει από μια περίοδο όπου η σύντροφός σας δεν θα θέλει να κουβεντιάζει πολύ, ή ν’ αναλύει πολύ σοβαρά θέματα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι πηγαίνει στραβά.

Μπορεί πραγματικά να έχει ανάγκη από χώρο και χρόνο να σκεφτεί και να ηρεμήσει, χωρίς ν’ απασχολεί το μυαλό της με βαθυστόχαστες κουβέντες.

Η ανάλυση της καθημερινότητας των συντρόφων, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνουν το αμοιβαίο τους ενδιαφέρον. Είναι ένας τρόπος σύσφιξης της συντροφικής σχέσης.

Όταν μια γυναίκα χρειάζεται λίγο χώρο, μπορεί να μην δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον γι’ αυτές τις καθημερινές διαμοιβές.

Ίσως να μην σας ρωτάει πλέον πως τα περάσατε, τι νέα έχετε να μοιραστείτε μαζί της. Ενδεχομένως, οι απαντήσεις της να είναι κοφτές, επιφανειακές και τυπικές.

Σεβαστείτε την ανάγκη της συντρόφου σας να μείνει μόνη της. Δώστε της χώρο, χωρίς να ασκείτε πίεση, ή να κάνετε υπερβολικά πολλές ερωτήσεις.

Αυτό είναι ένα ζωτικό κομμάτι της καλλιέργειας κάθε υγιούς και ικανοποιητικής σχέσης.

Όταν ένας άνθρωπος ζητά ευθέως να μείνει μόνος, πρέπει η ανάγκη του να γίνει σεβαστή.

Όταν μια γυναίκα παίρνει αποστάσεις, μπορεί να νιώσετε ότι σας αποφεύγει ή σας εγκαταλείπει. Μπορεί να χρειάζεται χώρο για να ανασυνταχθεί, να σκεφτεί, να είναι ο εαυτός της.

Ο σεβασμός της ανάγκης για απόσταση είναι αναγκαίο κομμάτι των συντροφικών σχέσεων. Εμπιστευτείτε τη σύντροφό σας και, θα δείτε ότι θα το νιώσει και θα επανέλθει πιο τρυφερή κοντά σας.

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος να έρθει κοντά ένα ζευγάρι, είναι μέσα από τη δημιουργία υγιούς απόστασης.