Σαρίκας: Σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου 300 οικογένειες, ενώ έχουν μειωθεί στο 50% οι μηχανότρατες

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Θρακικό πέλαγος, με το ενδεχόμενο σχεδιασμού δημιουργίας δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, κοντά στις ακτές του Δέλτα ποταμού και με ισχύ 600MW.
«Να μας αφήσουν ήσυχους και εμάς και την θάλασσα», ζητούν οι αλιείς οι οποίοι εκτιμούν ότι, με την δημιουργία των υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα υπάρξει απαγόρευση για όλη την παράκτια ζώνη της περιοχής και πως θα εκλείψει το επάγγελμα του αλιέα.
«Προφανώς προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να μας πουν με δικά τους λόγια η πράξεις ,ότι είμαστε περιττοί μέσα στην θάλασσα και στην περιοχή μας,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Σαρίκας, προσθέτοντας: «Σήμερα στην θαλάσσια περιοχή δραστηριοποιούνται περίπου 300 οικογένειες, ενώ έχουν μειωθεί στο 50% οι μηχανότρατες… το πρώτο που θα κάνουν… θα είναι η απαγόρευση της αλιείας και της διέλευσης μέσα από αυτά τα πάρκα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένει θάλασσα να ψαρεύουμε… Το θρακικό πέλαγος είναι το πλέον σημαντικό αλιευτικό πεδίο για όλη την Ελλάδα… λόγω του Δέλτα του Εβρου και λόγω όλων αυτων που συμβαίνουν στην περιοχή μας… Πάντα είμασταν μέσα στη θάλασσα. Όταν άρχισαν οι εξωγενείς παράγοντες να λειτουργούν εις βάρος της θάλασσας από τότε έχουμε και τα άσχημα αποτελέσματα».
ertnews.gr