Τμήματα κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων και εκμάθησης Θρακικής λύρας σε αρχάριους πρόκειται να λάβουν χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για δύο τμήματα τα οποία αρχίζουν τη λειτουργία τους την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα στο τμήμα κατασκευής παραδοσιακών οργάνων που θα λειτουργεί στο φερώνυμο κτίσμα της περιοχής, υπεύθυνος και δάσκαλος θα είναι ο κατασκευαστής, κ. Παναγιώτης Ζηκίδης. Αντίστοχα τα μαθήματα Θρακικής λύρας θα παραδίδει κάθε Δευτέρα από τις 20:30 ως τις 21:30 το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας της Πολιτιστικής Γειτονιάς ο υπεύθυνος του τμήματος-μουσικός, κ. Βασίλης Τολιούδης. Παράλληλα, στο κέντρο Νεότητας θα λειτουργήσει και φέτος όπως και πέρυσι το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών κρουστών (μπεντίρ, τουμπελέκι, νταούλι) κάθε Δευτέρα από 7.30 έως τις 20:30 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τα παραδοσιακά όργανα τον κ. Π. Ζηκίδη στο 6972031646 και για τη θρακική λύρα στον κ. Β. Τολιούδη στο 6945 259310, με τις αιτήσεις εγγραφής να κατατίθενται είτε ψηφιακά στο hatziapostolou.maria@n3.syzefxis.gov.gr είτε δια ζώσης στο Κέντρο Νεότητας και στο Κτίσμα Κατασκευής Παραδοσιακών οργάνων.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας