Γιώργος Χατζηνάσιος: «Πολλοί μουσικοί λέγανε “τι θέλει ο Χατζηνάσιος εδώ πέρα; Να φύγει από εδώ να πάει στην Ολλανδία” – Με ζηλεύανε»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές», του Μάνου Νιφλή βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Ο γνωστός συνθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ευκαιρίες αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

«Η προετοιμασία μου η μουσική ήταν για το εξωτερικό. Δεν ήταν για την Ελλάδα. Γι’ αυτό πολλοί μουσικοί λέγανε “τι θέλει ο Χατζηνάσιος εδώ πέρα; Να φύγει από εδώ πέρα να πάει στην Ολλανδία”. Με ζηλεύανε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο γιατί δεν επιδίωξε καριέρα στο εξωτερικό, είπε: «Πολύ νωρίς έκανα οικογένεια, στα τριάντα μου χρόνια και δεν μπορούσα μετά να πάω. Να σύρω μια οικογένεια σαν μετανάστες κάπου στην Αμερική. Στη Γαλλία μου λέγανε γιατί έγραψα για γαλλικές ταινίες “δεν μπορούμε δια αλληλογραφίας να συνεργαστούμε κύριε Χατζηνάσιο. Να έρθετε να μείνετε εδώ πέρα, γιατί έχουμε συνέχεια κοντά μας τους Γάλλους συνθέτες”. Και δεν μπορούσα να πάω. Προσπάθησα όταν ήμουν πολύ στα “ώπα” μου το ’85, τότε που είχα βγάλει και το δίσκο της Νάνας Μούσχουρη, αλλά πήγα και μου ζητάγαν λεφτά στην Αμερική. Πριν μιλήσουμε για μένα μου ζητάγαν λεφτά σε δολάρια γιατί εμείς είχαμε δραχμές και τους έλεγα “ρε παιδιά τι είναι αυτά που ζητάτε; Εμείς στην Ελλάδα με δραχμές πληρωνόμαστε. Δεν μπορώ να βρω τόσα δολάρια για το Broadway, για να με συστήσουν σε έναν παραγωγό, να κάνω τη μουσική σε ένα έργο του Broadway. Αλλά δεν είχα τόσα χρήματα…».

Δείτε το βίντεο: