ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή η μάχη για την ηγεσία του κόμματος – Πιθανές νέες υποψηφιότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις

Το ενδιαφέρον για την διαδοχή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αυξημένη ένταση, καθώς νέα στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου του κόμματος.

Οι πολιτικοί διαξιφισμοί στην Κουμουνδούρου είναι έντονοι, με τους υποψήφιους για την ηγεσία να εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από τα Χανιά, εξαπολύοντας έντονη επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Πολάκης δήλωσε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν καλό. Η προσωπική υπερπροβολή έδιωξε κόσμο. Δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση επί της ουσίας των προγραμματικών θέσεων, γιατί όλα τα σκέπαζε η εικόνα της προσωπικής του επιλογής, του προσωπικού του πλούτου, του γούστου του, των βίντεο στο TikTok κ.τ.λ. Κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους που αποδείχθηκαν πιο μέτριοι από μένα, και είπα να βγω μπροστά – κι αυτό κάνω».

Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Φάμελλος, ένα από τα στελέχη που έχουν θέση υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε τη διεξαγωγή «δημόσιου διαλόγου» μεταξύ όλων των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Να γίνει δημόσιος διάλογος, με όλους και όλες τους υποψήφιους ή υποψήφιες, γιατί δεν έχει κλείσει ο κατάλογος ακόμη. Δεν αφορά ένα πρόσωπο αυτή η συζήτηση, δεν αφορά τον πρώην Πρόεδρο. Είναι πρότασή μου, όχι απλά είμαι υπέρ. Ίσως θα χρειαστεί να γίνουν και περισσότερες από μία δημόσιες συζητήσεις».

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται επίσης σε φάση προετοιμασίας, καθώς ετοιμάζει το βίντεο με το οποίο θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του την ερχόμενη Πέμπτη. Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προέκυψε όταν ο Γιώργος Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», ρώτησε τον Νίκο Φαραντούρη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αν σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα. Ο Φαραντούρης απάντησε αινιγματικά: «Όλα στην ώρα τους».

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει οριστεί για τις 24 Οκτωβρίου.