Ο Χέλμουτ Μάρκο πιστεύει ότι ο Ολλανδός πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον δύο φορές φέτος για να πάρει τον τίτλο των οδηγών. Και σύμφωνα με τον Αυστριακό αυτή είναι και η προτεραιότητα της Red Bull.

Μπορεί η McLaren να έχει ξεκάθαρα το καλύτερο μονοθέσιο στο grid εδώ και λίγους μήνες. Ωστόσο ο Μάρκο δεν χάνει τις ελπίδες του. Κυρίως για το πρωτάθλημα των οδηγών.

Μιλώντας στο γερμανικό Motorsport-Total ο τεχνικός σύμβουλος της Red Bull δήλωσε: «Εάν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια απόδοση θα πρέπει να ξεγράψουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αλλά παραμένω αισιόδοξος για τη συνέχεια». Η McLaren έχει ήδη προσπεράσει την Red Bull στην βαθμολογία, ενώ ο Φερστάπεν προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια την πρωτοπορία του στους οδηγούς.

Για τον Μάρκο η εξέλιξη της μίας μάχης θα επηρεάσει και την άλλη. «Πιστεύω ότι εάν κερδίσουμε τον τίτλο των οδηγών -και αυτό θα είναι δυνατόν μόνο εάν ο Μαξ κερδίσει τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες- τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί και στους κατασκευαστές» δήλωσε ο Μάρκο.

Ωστόσο ο Μάρκο ξεκαθάρισε τις προτεραιότητες της Red Bull. «Εάν ο Μαξ κερδίσει ξανά και ο Πέρεζ τερματίσει τρίτος ή τέταρτος τότε η εικόνα θα αλλάξει ξανά. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, προτεραιότητά μας είναι ο τίτλος των οδηγών» υπογράμμισε ο Μάρκο.

Απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν. Λογικά ο Φερστάπεν θα είναι ανταγωνιστικός σε Μεξικό και Βέγκας. Στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, ο Ολλανδός θα προσπαθήσει κυρίως να περιορίσει τη βαθμολογική ζημιά από τον Νόρις. Εκτός εάν η Red Bull κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι.