Τα σαλόνια των σύγχρονων αυτοκινήτων απορρίπτουν τα πλαστικά και φέρνουν τα υφάσματα ως βιώσιμες λύσεις.

Η Volkswagen στοχεύει να αλλάξει τη φιλοσοφία σχεδιασμού της για τη δημιουργία φιλικότερων και ποιοτικότερων εσωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με τον Christian Schreiber, επικεφαλής σχεδιασμού της VW, ο στόχος είναι να διατηρηθεί ένας απλός και λειτουργικός σχεδιασμός, σε αντίθεση με την πιο πολυτελή και περίτεχνη αισθητική μάρκες όπως η Bentley.

Αυτή η προσέγγιση αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπειρίας του χρήστη, καθιστώντας τα χειριστήρια διαισθητικά και ελαχιστοποιώντας τους πολύπλοκους χειρισμούς.

Ο Andy Mindt, επικεφαλής σχεδιασμού της VW, εξήγησε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τα τα φθηνά πλαστικά υλικά υπέρ των υφασμάτων και των πιο βιώσιμων σχεδίων.

Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία πάνελ πόρτας από ένα ενιαίο κομμάτι για τη μείωση του κόστους και την ενίσχυση της συνολικής αισθητικής.

Αυτή η αλλαγή αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου της Volkswagen να ανακτήσει την προηγούμενη φήμη της για την ποιότητα του εσωτερικού, προσφέροντας στους πελάτες καλύτερα υλικά και μια πιο φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.

Η εστίαση δεν είναι μόνο στην πολυτέλεια, αλλά στο να γίνει το εσωτερικό φιλόξενο, πρακτικό και οικονομικά αποδοτικό.

Σχεδιάζουν επίσης να ενσωματώσουν νοσταλγικά στοιχεία σχεδιασμού, ειδικά για μοντέλα όπως το GTI, για να διατηρήσουν μια σύνδεση με την κληρονομιά της VW.

Ο Mindt εξηγεί περαιτέρω ότι η αντικατάσταση των φτηνών πλαστικών με υφάσματα όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα, αλλά προάγει επίσης τη βιωσιμότητα και τη μείωση του κόστους.

Αυτή η νέα κατεύθυνση στοχεύει να κάνει το εσωτερικό κάθε νέου VW πιο προσιτό, πρακτικό και εκλεπτυσμένο.

Η Volkswagen, που κάποτε ήταν γνωστή για τους υψηλής ποιότητας εσωτερικούς χώρους, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τη μετακίνηση προς φθηνότερα υλικά και υπερβολικά περίπλοκες οθόνες αφής σε πιο πρόσφατα μοντέλα.

Ωστόσο, η ηγεσία της μάρκας αναγνωρίζει αυτές τις ελλείψεις και δεσμεύεται να βελτιώσει την ποιότητα των υλικών των καμπινών της, υιοθετώντας όλα τα σύγχρονα και βιώσιμα υλικά.