Η σοκαριστική υπόθεση με την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό της14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα φαίνεται πως λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα social media, ειδικά το TikTok, έχει γεμίσει με φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα μίσους από αυτόκλητους ανήλικους εκδικητές, ενώ ανήλικοι επιτίθενται φραστικά και απειλούν τις κοπέλες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της 14χρονης. Παράλληλα, απειλούν πως θα εντοπίσουν και τα υπόλοιπα άτομα (αγόρια, κορίτσια) που ήταν μπροστά στην επίθεση κατά της μαθήτριας.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ξεφεύγει ακόμα περισσότερο, αφού με ένα σύντομο scroll down στο TikTok θα βρει κάποιος δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στη 14χρονη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως πρόκειται για τα αληθινά στοιχεία. Σε αυτά τα βίντεο, οι αυτόκλητοι ανήλικοι εκδικητές έχουν ποστάρει φωτογραφίες των μαθητριών, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων, ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους, προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.

Ηδη πάντως η ΕΛΑΣ λαμβάνει τα μέτρα της, γίνεται έρευνα για την ανεύρεση των διαχειριστών των προφίλ που έχουν κάνει τις εν λόγω αναρτήσεις και γίνονται ενέργειες για την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Εν τω μεταξύ, αναπαράγονται βίντεο βίας με τους χρήστες να ισχυρίζονται ότι εντόπισαν μία από τις δράστριες αλλά και μαθητές που ήταν στο σημείο και ότι τους επιτέθηκαν ως πράξη εκδίκησης για όσα έκαναν στη 14χρονη. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των βίντεο.

Σε αυτό το κύμα διαδικτυακής εκδίκησης υπάρχουν και μαθητές που ανεβάζουν βίντεο και ισχυρίζονται πως υπάρχει ραντεβού έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού προκειμένου να εκδικηθούν.

Αίσθηση, πάντως, προκαλούν τα μηνύματα μίσους από τους ανήλικους, τα οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι ανορθόγραφα. Μερικά από αυτά αναφέρουν:

«…πως νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;»«αν είστε μάγκες και βαράτε μια κοπέλα στο πάτωμα για στείλτε μου να σας αναλάβω αγοράκια»«βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί»«Μάθαμε που μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες»

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ -Αυταπάγγελτη έρευνα, θα βρεθούν όσοι κάνουν τέτοιες αναρτήσεις

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.