«Μία χειραψία με άνδρα που είχε ανιχνεύσιμη ουσία στο χέρι του οδήγησε τους Ισραηλινούς στον Νασράλα» – Τι αναφέρει δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας

Ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος, βασιζόμενος στις αναφορές του AlHadath, αποκάλυψε τον τρόπο που το Ισραήλ κατάφερε να εντοπίσει το καταφύγιο του Νασράλα. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, ένας άνδρας που είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ είχε έρθει σε επαφή με μια ανιχνεύσιμη ουσία, που επέτρεψε στις ισραηλινές δυνάμεις να επιβεβαιώσουν την παρουσία του Νασράλα στο καταφύγιο.

Αυτή η πληροφορία προσθέτει μία νέα διάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις κατόρθωσαν να φτάσουν στον Νασράλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι, δήλωσε πως η επιχείρηση, με την ονομασία «Νέα Τάξη», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, την ώρα που ο Νασράλα είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της οργάνωσης για τον σχεδιασμό νέων επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

«Είχαμε ζωντανές πληροφορίες που μας έδωσαν την επιχειρησιακή ευκαιρία να προχωρήσουμε στην επίθεση», ανέφερε ο Σοσάνι στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας το στρατηγικό χρονισμό της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβαν την αποστολή ενημερώθηκαν για τον στόχο τους λίγο πριν την απογείωση. Ο επικεφαλής της μοίρας, που κατονομάστηκε μόνο ως «αντισμήναρχος Μ», δήλωσε ότι οι πιλότοι δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες του στόχου μέχρι λίγες ώρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης, όταν συνειδητοποίησαν την πραγματική αποστολή τους.