Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Άρης κερδίζοντας με 0-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική της Super League.

Το πρώτο τέταρτο κύλησε με αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες και μοναδική αξιόλογη φάση αυτή του Κωνσταντέλια στο 10′ όταν υποδέχθηκε πάσα του Τάισον αλλά εκτέλεσε άστοχα από καλή θέση.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 23′ με την επικίνδυνη -και λόγω του δυνατού αέρα- εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου από τ’ αριστερά να φεύγει άουτ, χωρίς να τη βρουν Κοτάρσκι και Μπάμπα.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε στροφές πιέζοντας δυνατά και στο 24′ ο Γιόνι έκανε γύρισμα από τα δεξιά με τον Κουέστα να σώζει την εστία του με το ένα χέρι και στο 27′ λίγο έλειψε να προηγηθεί καθώς ο Τάισον γύρισε στον Τισουντάλι και ο τελευταίος πλάσαρε κατευθείαν σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Ο Άρης είχε τη δική του ευκαιρία στο 35′ με τον Ντιαντί να σουτάρει από τα δεξιά και η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την αριστερή γωνία του Κοτάρσκι όμως ο τελευταίος μπλόκαρε σταθερά.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν χάνοντας δύο σπουδαίες φάσεις με τον Κωνσταντέλια όταν αρχικά στο 38′ ο Γιόνι του γύρισε τη μπάλα όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός αμαρκάριστος εκτέλεσε άστοχα ενώ στο 45+2′ κουβάλησε τη μπάλα πατώντας στην περιοχή και εκτέλεσε αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Αντίθετα, στο δεύτερο, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν στο 47′ με τον Ντιαντί να υποδέχεται βαθιά μπαλιά του Μόντσου και πάτησε περιοχή σουτάροντας, υπό την πίεση του Σβαμπ, αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να διώξει με γροθιές. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντιαντί γύρισε από τ’ αριστερά για τον Μορόν που πλάσαρε και ο Σίστο μπήκε στη φάση αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Ενδιάμεσα, ο ΠΑΟΚ απείλησε με το σουτ του Τάισον να φεύγει λίγο άουτ. Η επιμονή του Άρη απέδωσε καρπούς στο 63′ καθώς μετά από εκτέλεση πλαγίου δεξιά, ο Μανού Γκαρθία μπήκε στην περιοχή και έπιασε δεξί σουτ με το εξωτερικό αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι για να κάνει το 0-1.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του βάζοντας τους Καμαρά-Τσάλοφ αντί των Σβαμπ-Τισουντάλι και στο 70′ οι πρωταθλητές Ελλάδος σκόραραν με τον Κωνσταντέλια αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Γιόνι που έδωσε την ασίστ.

Σε αλλαγές προχώρησε λίγο αργότερα και ο Άκης Μάντζιος με τους Σουλεϊμάνοφ-Σαβέριο να παίρνουν τις θέσεις των Ντιαντί και Σίστο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» αντικατέστησε τους τους Τάισον-Μπακαγιοκο με τους Ντεσπόντοφ-Οζντόεφ όμως ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε ξανά στο 82′ με το σουτ του Σαβέριο -μετά από κάθετη πάσα του Φρίντεκ- να μην δυσκολεύει τον Κοτάρσκι για να πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο διάστημα αγγίζοντας την ισοφάριση στο 84′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τσάλοφ προς τα πίσω, ο Μπάμπα αφύλακτος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ το σουτ του Τσάλοφ τρία λεπτά αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά συν τις καθυστερήσεις με τον Άρη να φεύγει από την έδρα του μεγάλου αντιπάλου του με ένα σπουδαίο τρίποντο.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση με 13 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός ενώ ο Άρης καταλαμβάνει την 4η με 11 πόντους.

Την επόμενη -7η- αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί από τον Λεβαδειακό, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο «Λάμπρος Κατσώνης» ενώ ο Άρης θα υποδεχθεί τη Λαμία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο  «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπακαγιόκο (Οζντόεφ 76′), Σβαμπ (Καμαρά 69′), Ζίβκοβιτς, Τάισον (Ντεσπόντοφ 76′), Κωνσταντέλιας, Τισουντάλι (Τσάλοφ 68′).

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (Ρόουζ 45′), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σιφουέντες, Μόντσου, Ντιαντί (Σουλεϊμάνοφ 74′), Σίστο (Σαβέριο 74′), Μανού Γκαρθία (Νταρίντα 81′), Μορόν (Σαμόρα 81′).