Σε τρίτη προσπάθεια για την εκμίσθωση τριών περιπτέρων της Νέας Παραλίας θα προχωρήσει τη Δευτέρα ο δήμος Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τα μισθώματα, με στόχο να προσελκύσει ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Έως σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τον περασμένο Μάιο, η αρμόδια αντιδημαρχία Οικονομικών κατάφερε να εκμισθώσει μόλις δύο από τα περίπτερα του παραλιακού μετώπου που είχαν βάλει λουκέτο στο τέλος Μαρτίου. Τα περίπτερα που βρήκαν ενοικιαστή και άνοιξαν τις πόρτες τους είναι αυτά στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και στον Μεσογειακό Κήπο.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Επιφυλακτικοί οι επιχειρηματίες για τα περίπτερα στη Νέα Παραλία – Μόλις δύο βρήκαν νέους μισθωτές

Τη Δευτέρα το πρωί θα διενεργηθεί επαναληπτική δημοπρασία για το αναψυκτήριο στον Κήπο των Εποχών με τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης για το συγκεκριμένο περίπτερο, το οποίο είναι χωρίς τραπεζοκαθίσματα, είναι πενταετής, με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια. Την ίδια ώρα θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο στον Κήπο των Ρόδων με ετήσιο μίσθωμα τις 32.000 ευρώ. Σε αυτό μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα και συνολικά, στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο, μπορούν να εξυπηρετηθούν 120 άτομα.

Ταυτόχρονα, μειώθηκε στις 70.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση του μεγάλου περιπτέρου στον Κήπο του Νερού. Ο επιχειρηματίας που θα το αναλάβει μπορεί συνολικά να εξυπηρετήσει 250 άτομα, στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο. Κίνητρο αναμένεται να αποτελέσει και το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των τεχνητών λιμνών που βρίσκονται στον συγκεκριμένο Κήπο. Στις προηγούμενες δύο δημοπρασίες, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, το ποσό είχε οριστεί στις 80.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια.