Super League: «Όρθιος» στην Τρίπολη ο Λεβαδειακός – Πέμπτη ισοπαλία σε έξι ματς για την Καλλιθέα – BINTEO

Σημαντικές ισοπαλίες σημειώθηκαν στην 6η αγωνιστική της Super League, με δύο ομάδες να καταφέρνουν να αποσπάσουν πολύτιμους βαθμούς εκτός έδρας. Ο Λεβαδειακός έφυγε με το 1-1 από την Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Νίκου Παπαδόπουλου. Στο μεταξύ, ο Βόλος και η Καλλιθέα αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλοι με το ίδιο σκορ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε έναν αγώνα που σηματοδότησε το ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο των γηπεδούχων.

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από την Τρίπολη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 απέναντι στον Αστέρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία με το ίδιο σκορ για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, μετά την αναμέτρησή τους με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν νωρίς, με τον Αστέρα να πέφτει «θύμα» ενός ατυχούς αυτογκόλ από τον Αλάγκμπε μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Γιαννιώτας έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα, η οποία ανακόπηκε από τον Μπάλτζι, με την μπάλα να χτυπά στον Αλάγκμπε και να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γρήγορο προβάδισμα της ομάδας από τη Βοιωτία αποσυντόνισε τον Αστέρα, που δυσκολεύτηκε να αναπτύξει οργανωμένο παιχνίδι και βρέθηκε να προσπαθεί με αδόκιμες ενέργειες να φτάσει στην ισοφάριση.

Παρά την πίεση, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς το γκολ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43ο λεπτό, ο Καλτσάς με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Χουχούμη, έφερε το ματς στα ίσια, δίνοντας νέα πνοή στην ομάδα του Κλοντ Μακελελέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καλτσάς είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 55ο λεπτό, αλλά η εκτέλεσή του με το εξωτερικό του ποδιού, μετά από σέντρα του Κρεσπί, δεν βρήκε στόχο.

Ένα λεπτό αργότερα, ο διαιτητής Τσακαλίδης έδειξε αρχικά την άσπρη βούλα για πέναλτι σε πτώση του Μούμο, αλλά μετά από εξέταση του VAR, αναίρεσε την απόφασή του.

Ο Έλληνας διαιτητής χρειάστηκε να ξανακαλέσει το VAR στο 60ο λεπτό για να εξετάσει χέρι του Ντελί σε σουτ του Τσάπρα. Αυτή τη φορά, ο Τσακαλίδης καταλόγισε το πέναλτι, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, σταματώντας την προσπάθεια του Γιαννιώτα.

Στη συνέχεια, ο Μπαρτόλο πραγματοποίησε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά στο 71ο λεπτό, αλλά η τελική του πάσα προς τον Άνταμ ήταν δυνατή, με τον Ούγγρο να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει τη φάση.

Ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Ντελί να κάνει μια καθοριστική παρέμβαση σε σουτ του Γιαννιώτα στο 75ο λεπτό. Ωστόσο, όσο πλησίαζε το τέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες επέλεξαν να μην ρισκάρουν περαιτέρω και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Διαιτητής:

Κίτρινες κάρτες:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κλοντ Μακελελέ): Παπαδόπουλος (90’ Τσιντώτας), Άλχο, Αλάγκμπε, Ντελί, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι, Μούμο (80’ Γκος), Καλτσάς (74’ Παλάσιος), Κρεσπί, Άλβαρες (46’ Μπαρτόλο), Άνταμ (80’ Καστάνο).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Παπαδόπουλος, Μορέιρα, Τσάπρας, Πλέγας (83’ Τσοκάι), Μεχία (64’ Κωστή), Γιαννιώτας (83’ Συμελίδης), Ζίνι (40’ Πεντρόζο), Ρόμο.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Βόλο και την Καλλιθέα να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η αναμέτρηση αυτή σηματοδότησε το ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο των Θεσσαλών.

Η ομάδα της Καλλιθέας, η οποία φέτος επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, σημείωσε την πέμπτη της ισοπαλία σε έξι παιχνίδια. Με μοναδική ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη μικρή διαφορά του ενός βαθμού από τον Βόλο.

Ο Βόλος ξεκίνησε δυναμικά, όμως η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό γκολ του Τζιάνι. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 37ο λεπτό ο Μεντιέτα με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Μπαραγάν και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ για φέτος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος είχε τις καλύτερες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Στο 47ο λεπτό, ο Μίλετιτς είδε το σουτ του να μπλοκάρεται από αντίπαλο, ενώ στη συνέχεια ούτε ο Άλτμαν, ούτε ο Μύγας κατάφεραν να νικήσουν τον Μπαραγάν. Στο 52ο λεπτό, ο Κόζστα απέτυχε να σκοράρει σχεδόν από την «μικρή περιοχή», αφήνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται πώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία.

Ο Μπαραγάν ήταν καθοριστικός και στο 75ο λεπτό, αποκρούοντας δυνατή κεφαλιά του Κόντε, ενώ συνέχισε τις εξαιρετικές του επεμβάσεις, σταματώντας και τον Κόμπα στο 76ο λεπτό. Το σερί επιθέσεων του Βόλου σταμάτησε και η Καλλιθέα λίγο έλειψε να «κλέψει» τη νίκη στις καθυστερήσεις, όταν ο Μουτίνιο βρέθηκε απέναντι στον Κόβατς αλλά έστειλε την μπάλα άουτ στο 90’+4’.

Διαιτητής:

Κίτρινες κάρτες:

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερνάντου, Ασεχνούν (89’ Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Άλτμαν (60’ Κόμπα), Κόζστα (72’ Κόντε).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης (59’ Σοΐρι), Μότοκ, Ισιμάτ Μιρέν, Τσιβελεκίδης, Χάνουσεκ, Μερκάτι (59’ Μουτίνιο), Ντιμπά, Τζιάνι (59’ Ματίγια), Ντεμέτριους (77’ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (89’ Βασιλόγιαννης).