Αν αναγνωρίζετε αυτές τις 7 συμπεριφορές στον εαυτό σας, είναι πολύ πιθανό να ήσασταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας

Μεγαλώνοντας, νιώσατε ποτέ ότι δεν ταιριάζετε με την οικογένειά σας; Μήπως διαφέρατε πολύ από τους υπόλοιπους;

Όλοι έχουμε ιδιορρυθμίες και γνωρίσματα που μας κάνουν μοναδικούς. Αλλά μερικές φορές, αυτές οι ιδιότητες μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο περιθώριο.

Κοινώς το γνωστό ως το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας.

Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Το να είσαι το μαύρο πρόβατο σημαίνει ότι είσαι απλά πιο συνειδητοποιημένος, δημιουργικός ή ότι ακολουθείς τον δρόμο που εσύ χάραξες.

Ορισμένες συμπεριφορές δείχνουν ότι οι άνθρωποι θεωρούνται το «μαύρο πρόβατο»

Αν αναγνωρίζετε αυτές τις 7 συμπεριφορές στον εαυτό σας, είναι πολύ πιθανό να ήσασταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας

Ίσως να επιλέξατε ένα διαφορετικό επαγγελματικό μονοπάτι ή ίσως τα πιστεύω και οι αξίες σας να μην ταιριάζουν απόλυτα με αυτά της υπόλοιπης οικογένειας.

Ο επαναστάτης στην οικογένεια, δεν προσπαθεί σκόπιμα να κάνει τη ζωή των άλλων δύσκολη.  Απλά έχει τη δική του αντίληψη, την οποία εκφράζει με θάρρος.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια ένταση. Αλλά είναι επίσης και σημάδι αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε το «μαύρο πρόβατο» στην οικογένειά σας. Το να είσαι επαναστάτης δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα – σημαίνει απλά ότι είσαι αρκετά γενναίος για να χαράξεις το δικό σου δρόμο.

Όταν ένας άνθρωπος διαφέρει από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, γίνεται εύκολος στόχος. Είναι αυτός που θα κατηγορήσουν πρώτο, ο αποδιοπομπαίος τράγος

Αν γίνεστε στόχος της κριτικής,  επειδή δεν συμμορφώνεστε με τους κανόνες τους, μπορεί να είστε το «μαύρο πρόβατο». Η αντίληψη αυτή, δεν είναι αντανάκλαση της αξίας σας. Η διαφορετικότητα είναι δύναμη, όχι αδυναμία.

Έχετε νιώσει ποτέ ότι μιλάτε διαφορετική γλώσσα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;

Μήπως, όταν εκφράζεστε, νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνουν; Αυτό ίσως είναι μια ένδειξη που μαρτυρά ότι, για την οικογένειά σας, είστε το «μαύρο πρόβατο».

Για εσάς, οι κοινές οικογενειακές στιγμές, είναι κάπως μοναχικές.

Ίσως να είστε στην άκρη, να μην συμμετέχετε έντονα στις συζητήσεις και τα αστεία της οικογένειας.

Μπορεί να προσπαθείτε να βρείτε κοινά σημεία, ωστόσο πάντα νιώθετε ότι είστε «στο περιθώριο».

Αν έχετε ανοιχτές ιδέες ή αν προτείνετε μη παραδοσιακές λύσεις, ίσως να διαφέρετε.

Ενώ ο διαφορετικός τρόπος σκέψης, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε συγκρούσεις με τα πιο συντηρητικά μέλη της οικογένειας, είναι μια πολύτιμη ικανότητα. Οι μοναδικές διαδικασίες σκέψης σας επιτρέπουν να δείτε δυνατότητες όπου οι άλλοι βλέπουν μόνο εμπόδια.

Αν είστε ο μοναδικός στην οικογένεια που αισθάνεται σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μπορεί να νιώθετε ότι διαφέρετε.

Ίσως να είστε πιο ευαίσθητος στα συναισθήματα των άλλων, ή ίσως να είστε αυτός που συγκινείται βαθιά από την τέχνη, τη μουσική, την ομορφιά της φύσης.

Αυτό το βάθος συναισθήματος μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώσετε ότι διαφέρετε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ειδικά αν εκείνοι δεν είναι τόσο εκδηλωτικοί.

Η ευαισθησία και η συμπόνοια, είναι αρετές.

Το να είσαι το «μαύρο πρόβατο» συχνά σημαίνει ότι είστε αυτός που πάντα τολμούσε να είναι διαφορετικός.

Έχετε επιλέξει σπάσετε τους κοινωνικούς κανόνες και προσδοκίες, ίσως ακόμη και από αυτούς που έχει θέσει η ίδια σας η οικογένεια.

Έχετε βρει τα μοναδικά σας ενδιαφέροντα, κυνηγήσατε τους στόχους σας και υπερασπιστήκατε τις αξίες σας, ακόμη και όταν αυτό δεν ήταν εύκολο.

Αυτό το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου, παρά το τι μπορεί να σκέφτονται ή να λένε οι άλλοι, είναι κάτι που πρέπει να θαυμαστεί. Είναι μια απόδειξη για τη δύναμη και την μοναδικότητά σας.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να είσαι το μαύρο πρόβατο μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ντροπής. Είναι σαν να αισθάνεσαι ένοχος επειδή είσαι διαφορετικός ή επειδή δεν ικανοποίησες τις προσδοκίες της οικογένειάς του.

Αυτή η τοξική ντροπή μπορεί να οδηγήσει σε αυτο-κριτική και αυτο-σαμποτάζ, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι αδυναμία, είναι δύναμη.

Σημαίνει ότι έχεις το κουράγιο να ξεχωρίζεις από το πλήθος, να τολμήσεις να είσαι ο εαυτός σου ακόμα κι όταν είναι δύσκολο.

Έτσι, αν είστε το μαύρο πρόβατο της οικογένειάς σας, αποδεχτείτε την μοναδικότητά σας.