Με συνολικά 250 άτομα -γαλαζοαίματοι και μη- πραγματοποιήθηκε το pre-wedding party της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ και του Μάθιου Κουμάρ στο Βυζαντινό Μουσείο.

Επρόκειτο για ένα καθιστό δείπνο με μουσική. Ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι αντιτίμου στην τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και μάλιστα με μια πολύ σοβαρή υποχρέωση, να καλύψει η οικογένεια με δικά της έξοδα τη συντήρηση των κήπων του μουσείου (με ανανέωση φυτών και συντήρηση του εξοπλισμού).

Μέλη βασιλικών οικογενειών και ξένοι δημοσιογράφοι κατέφθασαν στη χώρα μας για τρεις ημέρες, με το βλέμμα του ξένου τύπου να είναι στραμμένο, κυρίως, στον γάμο και το γαμήλιο δείπνο.

Νωρίτερα, σημειώθηκε διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο πάρτι με πλακάτ κατά της βασιλείας.

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ-Μάθιου Κουμάρ: Δείτε εικόνες από τις αφίξεις στο pre-wedding party

Ο γάμος θα τελεσθεί στη Μητρόπολη Αθηνών στην Πλάκα, ένας ναός με ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια. Εκεί παντρεύτηκαν πριν από 60 χρόνια οι γονείς της Θεοδώρας, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία, ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας με τη θεία της, Σοφία, αλλά και ο αδελφός της Φίλιππος Γλύξμπουργκ με τη Νίνα Φλορ, το 2021.

Το ζευγάρι θα ανέβει τα σκαλιά του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών (Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:30.

Τον γάμο δεν θα τελέσει, τελικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’, αλλά ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ζευγαριού και όπως έκανε γνωστό ο Ανδρέας Μέγκος, η Θεοδώρα και ο Μάθιου επέλεξαν για κουμπάρους και παράνυμφους μέλη της οικογένειας της νύφης.

Συγκεκριμένα, θα είναι τα τρία αδέλφια της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, αλλά και τρία ανίψια της, η Μαρία Ολυμπία, ο Αχιλλέας Ανδρέας (παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ) και η Αριέτα Μοράλες (κόρη της Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες).