Θεσσαλονίκη: «Φώναζα βοήθεια και εκείνοι γελούσαν» είπε ο 14χρονος που οι συμμαθητές του τον εγκλώβισαν στις τουαλέτες σχολείου – Ζήτησαν συγγνώμη οι δράστες

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν γιατί εγκλώβισαν συμμαθητή τους σε τουαλέτα σχολείου της Θεσσαλονίκης, τον απειλούσαν και βιντεοσκοπούσαν την πράξη τους.

Κατά την απολογία τους φέρεται να υποστήριξαν ότι «ζητάμε συγνώμη, αποδεχόμαστε την πράξη αλλά δεν απειλήσαμε. Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων», σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, το θύμα του περιστατικού, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως, «ήθελα να πάω τουαλέτα, και άκουσα έναν θόρυβο. Αφού πλύθηκα και πήγα να βγω έξω, η πόρτα δεν άνοιγε. Προσπάθησα ξανά, και τότε φάνηκε το πρόσωπο ενός συμμαθητή μου. Όταν άνοιξε η πόρτα μετά από περίπου 10 λεπτά, είδα έναν άλλον συμμαθητή μου να με τραβάει βίντεο. Φώναζα βοήθεια και εκείνοι γελούσαν. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα ότι θα με χτυπούσαν», όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο 14χρονος τόνισε πως οι συμμαθητές του, στην συνέχεια του είπαν: «Μου λέγανε “θα βγούμε από την πόρτα του σχολείου και θα δεις τι θα γίνει. Θα σε πάμε σε μία γωνία και θα σε χτυπάμε».

Νωρίτερα, κακουργηματική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας στους τρεις ανήλικους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία συμμαθητή τους. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο 14χρονοι και ένας 15χρονος εγκλώβισαν τον συμμαθητή τους, 14 ετών, στην τουαλέτα του σχολείου όπου φοιτούν και δεν τον άφηναν να βγει, ενώ παράλληλα τον απειλούσαν πως αν μιλήσει θα τον χτυπήσουν. Μάλιστα, ένας από αυτούς με τη συνδρομή των υπολοίπων κατέγραψε την πράξη με κινητό τηλέφωνο.

Μετά την καταγγελία, οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, ενώ τα κινητά τους θα ερευνηθούν από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.