Ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας  έγινε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι στο Λαύριο, έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών (JUMBO), στην οδό Κουντουριώτη 1.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι υπάλληλοι, που υπήρξαν θύματα της ληστείας, είχαν συγκεντρώσει χρήματα από διάφορες εταιρείες της περιοχής των Μεσογείων και μετέφεραν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, είχαν παραλάβει τις εισπράξεις και από το κατάστημα της αλυσίδας παιχνιδιών.

Το ακριβές ποσό αναμένεται να εξακριβωθεί και από τις έρευνες των αστυνομικών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετά από ενέδρα, πλησίασαν τους υπαλλήλους κι απέσπασαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει με την απειλή όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με μακρύκανο όπλο, πιθανά καλάσνικοφ, και τοποθέτησαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου δύο αντικείμενα, που έμοιαζαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κροτίδες καπνογόνου.

Ο υπάλληλος υπό το καθεστώς φόβου άνοιξε την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα.

Σε αυτή τη φάση η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να χαρτογραφήσει το δρομολόγιο των δραστών, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» οι ληστές διέφυγαν με ένα παλιό πράσινο αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να διαβάσουν τον αριθμό πινακίδας του οχήματος.

Όλα δείχνουν ότι οι δράστες λειτούργησαν με επαγγελματικό τρόπο.

Ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στο Λαύριο – Στο «μικροσκόπιο» οι συνθήκες μεταφοράς των χρημάτων

Η κινηματογραφική ληστεία έξω από το πολυκατάστημα του Λαυρίου έχει προκαλέσει και το «ενδιαφέρον» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τα στελέχη της παρακολουθούν και ενημερώνονται, καθώς ο τρόπος αλλά και το μεγάλο ποσό δεν τους αφήνουν αδιάφορους. Υψηλόβαθμο στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έλεγε χαρακτηριστικά ότι «εκ του μακρόθεν παρακολουθούμε και αν υπάρξει κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, τότε θα μιλάμε για μια διαφορετική κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, οι αναζητήσεις στην περιοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση καθώς οι αρχές ψάχνουν να βρουν την διαδρομή αλλά και το πράσινο παλιό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Ωστόσο, πληροφορίες της «Ζούγκλας», αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή οι δυνάμεις των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούν είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι πολύ δύσκολη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση έλεγαν ότι «δεν θα μας κάνει έκπληξη να βρούμε κάποια στιγμή το όχημα των δραστών καμένο στην προσπάθεια τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους».

Παράλληλα, αναζητούν εικόνα από κάμερες καταστημάτων και σπιτιών προκειμένου να δουν αν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής ήταν υπό… παρακολούθηση από την συμμορία των ληστών.

Πάντως, αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι το γεγονός ότι η μεταφορά των χρημάτων δεν γινόταν μέσα στα ειδικά κουτιά τα οποία είναι «παγιδευμένα» με αμπούλες χρώματος αλλά σε σάκους με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να αρπάξουν «ζεστό» χρήμα που ουσιαστικά ήταν εκτεθειμένο.

Αμέσως μετά την ληστεία, οι δυο υπάλληλοι της χρηματαποστολής οδηγήθηκαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, όπου θα δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και να θυμηθούν και την παραμικρή λεπτομέρεια.