Το Netflix ανακοίνωσε την 29η Νοεμβρίου ως ημερομηνία πρεμιέρας της νέα δραματικής σειράς με θέμα την ζωή του μεγάλου Βραζιλιάνου οδηγού της F1, Άιρτον Σένα.

Το βιογραφικό δράμα 6 επεισοδίων θα πιάνει το νήμα της ιστορίας του Άιρτον από την περίοδο που μετακόμισε στην Αγγλία για να τρέξει στην Formula Ford.

Θα εξιστορεί την μετεωρική άνοδο του Σένα από τις χαμηλότερες κατηγορίες μονοθέσιων έως και την κορυφή του κόσμου. Η σειρά ολοκληρώνεται με τα τραγικά συμβάντα στην Ίμολα του 1994 όταν και ο Σένα είχε χάσει την ζωή του έπειτα από έξοδο στην στροφή Tamburello.

Τον ρόλο του Σένα υποδύεται ο επίσης Βραζιλιάνος ηθοποιός, Γκαμπριέλ Λεόνε. Ο Λεόνε έχει περιγράψει την ευκαιρία αυτή που του δόθηκε ως ύψιστη τιμή και τεράστια ευθύνη. Βλέπετε ο Σένα ακόμη και 30 χρόνια μετά τον θάνατό του αποτελεί μία εμβληματική φυσιογνωμία της F1.

Οι συντελεστές της σειράς εξασφάλισαν όχι μόνο την άδεια αλλά και την συνεργασία της οικογένειας του Άιρτον για την σειρά. Τα γυρίσματά της έχουν γίνει σε πολλές τοποθεσίες σε Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα μπορέσετε να απολαύσετε αναπαραστάσεις πολλών θρυλικών αγώνων του Άιρτον, όπως το Ιντερλάγκος του 1991 ή το Ντόνινγκτον του 1993.