Οι άνθρωποι που είναι κακοί στη διαχείριση των οικονομικών, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Η πετυχημένη διαχείριση των οικονομικών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα είναι, όχι η έλλειψη γνώσης, αλλά οι  ασυνείδητες συμπεριφορές και συνήθειες που σαμποτάρουν τον έλεγχο των οικονομικών μας.

Αν θέλετε να πάρετε τον έλεγχο των οικονομικών σας, πρέπει ν’ αναγνωρίσετε τα μοτίβα που υπονομεύουν τα οικονομικά σας. Στο άρθρο αυτό, αναλύονται 9 συμπεριφορές των ανθρώπων που δεν μπορούν να ελέγξουν τα οικονομικά τους, με στόχο την αναγνώρισή τους και τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Η κατάρτιση προϋπολογισμού είναι το θεμέλιο για την οικονομική επιτυχία. Πολλοί ωστόσο αποφεύγουν να συντάξουν προϋπολογισμό, είτε λόγω έλλειψης κατανόησης είτε λόγω φόβου να αντιμετωπίσουν την οικονομική τους πραγματικότητα.

Αποφεύγοντας την ανάλυση των οικονομικών σας, θα επιβαρύνετε την οικονομική σας κατάσταση. Καταρτίστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τηρήστε τον.

Η εξάρτηση από μία και μόνο πηγή  εισοδήματος, υπονομεύει την προσπάθειά σας ν’ αποκτήσετε οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα. Αναζητήστε εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυ ασφαλείας.

Οι παρορμητικές αγορές είναι υπεύθυνες για την οικονομική καταστροφή πολλών ανθρώπων. Οι μεγαλύτερες αλλαγές που θα ωφελήσουν τα οικονομικά σας, αφορούν την καθημερινή τους διαχείριση.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα υλικά αγαθά. Μην προσκολλάστε στα υλικά αποκτήματα.

Να λαμβάνετε σωστές και μακροπρόθεσμες οικονομικές αποφάσεις όχι με κριτήριο τα υλικά αγαθά, αλλά τη δημιουργία ενός ασφαλούς και σταθερού μέλλοντος.

Μία συνηθισμένη συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους, είναι η άγνοια των οικονομικών.

Η γνώση των οικονομικών, είναι ουσιώδης. Μην αποφεύγετε να μάθετε τις αρχές της οικονομίας. Δεν είναι  περίπλοκες και η γνώση τους, αξίζει τον κόπο.

Όσο περισσότερα ξέρετε  για το χρήμα, τόσο καλύτερα θα το διαχειρίζεστε.

Η χρήση της κάρτας ενδείκνυται για μεγάλες αγορές, βοηθώντας το πιστωτικό ιστορικό σας, και ακόμη, μπορεί να παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η υπερβολική ή αποκλειστική χρήση πιστωτικής κάρτας, είναι μια από τις συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Μην παρασύρεστε από τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήση της πιστωτικής. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη διαχείριση, η χρήση πιστωτικής μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση χρέους.

Για τις καθημερινές αγορές, χρησιμοποιήστε μετρητά και όχι κάρτα.

Η αποταμίευση έχει καίριο ρόλο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η αποταμίευση είναι ένα δίχτυ ασφαλείας για απροσδόκητες δαπάνες και παρέχει τη δυνατότητα για την επίτευξη μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων. Όταν βασιζόμαστε μόνο σε μία πηγή εισοδήματος, εγκλωβιζόμαστε καθώς ένα μεγάλο μέρος του πηγαίνει σε λογαριασμούς και έξοδα για τις ανάγκες διαβίωσης. Η συνήθεια αυτή περιορίζει πολύ τη δυνατότητα αποταμίευσης.

Αναθεωρήστε τις συνήθεις και τα μοτίβα των εξόδων σας εφαρμόζοντας τα παρακάτω:

Δώστε προτεραιότητα στην οικονομική ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Οι άνθρωποι που δεν διαχειρίζονται σωστά χρήματα, δίνουν προτεραιότητα στην βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση και όχι στη μακρόπνοη οικονομική σταθερότητα.

Ξοδεύουν χρήματα για ν’ αγοράσουν πράγματα που θέλουν άμεσα, αμελώντας τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στην οικονομική τους κατάσταση. Αυτή η συμπεριφορά ανοίγει  έναν κύκλο δαπανών από τον οποίο δύσκολα μπορούμε ν’ απεγκλωβιστούμε.

Οι μικρές, φαινομενικά αθώες αγορές αθροίζονται χωρίς να το καταλάβουμε και γρήγορα εξαντλούν τον προϋπολογισμό μας. Είναι σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στη χαρά των μικρών αγορών και τη συνετή αποταμίευση.

Δεν είναι νωρίς για να ξεκινήσετε ν’ αποταμιεύετε για τη σύνταξη.

Όσο νωρίτερα αρχίσετε, τόσο περισσότερα χρήματα θα συγκεντρώσετε.

Οι μικρές εισφορές, σε βάθος χρόνου, αυξάνονται.

Αν δεν έχετε μεριμνήσει για το συνταξιοδοτικό σας πλάνο, ξεκινήστε άμεσα. Στο μέλλον, θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας.