Η Εγγύς Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος απόλυτης καταστροφής», προειδοποίησε χθες Τετάρτη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τον Λίβανο «με όλα τα μέσα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της επίθεσης του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και το ΣΑ πρέπει να επέμβει

«Η περιφέρεια βρίσκεται στο χείλος απόλυτης καταστροφής. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε για την κρίση στον Λίβανο.

Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και το ΣΑ πρέπει να επέμβει για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/David Dee Delgado), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επισήμανε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα δεν θα γονατίσει το ισλαμιστικό κίνημα, σύμμαχο της Τεχεράνης.

«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν – Ιράκ.

«Η οργανωτική ισχύς και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ είναι πολύ δυνατοί και δεν θα πληγούν αποφασιστικά από τον θάνατο ενός ανώτατου διοικητή, ακόμη και αν πρόκειται για σαφή απώλεια», πρόσθεσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.