Ισραήλ: Δέχτηκε επίθεση από οργάνωση στο Ιράκ – Δύο ελαφρά τραυματίες

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ έβαλαν στο στόχαστρο το Εϊλάτ του Ισραήλ σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ανακοίνωσε η φιλοϊρανική οργάνωση και δύο άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από τα ανατολικά με στόχο την παραθαλάσσια πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.
Ένα δεύτερο drone έπεσε στον χώρο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δύο drone εντοπίστηκαν να προσεγγίζουν τη ζώνη του Εϊλάτ από τα ανατολικά. Μία πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού (…) αναχαίτισε ένα drone» κι ένα άλλο έπεσε στον χώρο του λιμανιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Footage shows the explosive-laden drone impact in Eilat this evening.
The Iran-backed Islamic Resistance in Iraq launched two drones in the attack, one which was intercepted by an Israeli Navy Sa’ar 5-class corvette .
The second drone hit the Eilat port, causing damage and… pic.twitter.com/xibNeclCoO
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) September 25, 2024

Οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών έκαναν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες.  Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI) είναι ένα δίκτυο σιιτικών, ισλαμιστικών οργανώσεων που στηρίζονται από το Ιράν και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ του Ιράκ, μια ένοπλη, φιλοϊρανική οργάνωση που ασκεί σημαντική επιρροή, ζήτησαν να «αυξηθούν» και να ενταθούν «οι επιχειρήσεις» εναντίον του «ισραηλινού εχθρού».

«Ελπίζουμε ότι οι παρατάξεις της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, που στηρίζουν την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, θα αυξήσουν τον αριθμό και το εύρος των επιχειρήσεών τους, καθώς και το επίπεδο της απειλής» για τον εχθρό, είπε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος των ιρακινών Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, ο Άμπου Άλι αλ Ασκάρι, αναφερόμενος στο Ισραήλ.

🚨 Red alerts were issued in Eilat following a drone infiltration, with explosions reported at the Israeli port. Sabereen, an Iraqi outlet, claimed the attack was carried out by the Islamic Resistance in Iraq using suicide drones. https://t.co/fM58FCLPev pic.twitter.com/StLlU58yvW
— BigBreakingWire (@BigBreakingWire) September 25, 2024