Αρνητική στάση, χωρίς να πουν το παραμικρό για την δράση τους, κράτησαν ενώπιον των αστυνομικών οι 14 συλληφθέντες, που είχαν ρημάξει σε κλοπές σπίτια στην Αττική και κυρίως στην Ηλιούπολη.

Σημαντικές ήταν οι πληροφορίες που προέκυψαν από την ανάλυση του gps, του επιχειρησιακού οχήματος των δραστών, το οποίο είχε νοικιάσει 23χρονη.

Στο χάρτη που ακολουθεί, απεικονίζονται τα σπίτια που «χτύπησε» στο λεκανοπέδιο η συμμορία: Κυρίως στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού αλλά και πιο νότια, μέχρι το Καλαμάκι.

Τα επιχειρησιακά μέλη της συμμορίας αρχικά αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του σαλονιού και εν συνεχεία παραβίασαν την μπαλκονόπορτα μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν να ψάχνουν τους χώρους. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από γειτόνισσα και τελικά συνελήφθησαν επ αυτοφώρω δύο άτομα έχοντας γάντια, μάσκες και κατσαβίδι στην κατοχή τους.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, μίλησε στο iefimerida, για το πώς ενημερώθηκε για την διάρρηξη στο σπίτι του.

«Ήταν γύρω στις 6.30 -7 η ώρα το απόγευμα και εκεί που ήμασταν στην αίθουσα που γινόταν εκδήλωση, μας παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα που μένει από κάτω, ότι πάνω στο σπίτι χτυπάνε το κουδούνι συνεχόμενα και μήπως περιμένουμε κάποιο ντελίβερι ή κάποια επίσκεψη , χτυπούσαν και της κοπέλας. Λέμε μην ανοίγεις δεν περιμένουμε κανέναν. Μετά από κανένα 10 λεπτο ξαναπαίρνει η κοπέλα τηλέφωνο και λέει ότι πάνω στο διαμέρισμα ακούγονται φασαρίες, σα να σπάνε , σα να ρίχνουν αντικείμενα στο πάτωμα , λέμε κλείσε και πάρε την αστυνομία τηλέφωνο, και παίρνουμε και εμείς τηλέφωνο την αστυνομία. Έφυγα εγώ από την εκδήλωση , την ώρα που ήρθα εδώ ήταν ήδη η αστυνομία , είχε έρθει , είχε μπει τους είχε πιάσει , τους είχε βάλει στο περιπολικό. Το σπίτι ήταν … δεν υπήρχε …τρεις μέρες κάναμε για να το κάνουμε σπίτι πάλι».

Στην ΕΛ.ΑΣ. , έφτασαν , πληροφορίες για τη δράση της συμμορίας πριν από περίπου 9 μήνες.

Ηλιούπολη: Τα μέλη της συμμορίας πρώτα επιτηρούσαν το σπίτι που είχαν βάλει στόχο

Σημειώνεται πως αρχικά προχωρούσαν στην επιτήρηση σπιτιού που είχαν στοχοποιήσει , έτσι ώστε να έβλεπαν πότε θα έλειπαν οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές.

Έψαχναν δρόμους χωρίς κάμερες ασφαλείας, γειτονιές που δεν υπήρχαν πολλοί διερχόμενοι πολίτες ενώ διάλεγαν σπίτια με προσβάσιμα μπαλκόνια για αναρρίχηση και είχαν και προτίμηση στις ώρες αφού επέλεγαν τα χτυπήματα τους να τα κάνουν μεταξύ 6 το απόγευμα και 10 το βράδυ.

Επέλεγαν να δρουν κυρίως ανά ομάδες των τεσσάρων και οι ρόλοι ήταν ως εξής: Οδηγός οχήματος διαφυγής, τσιλιαδόρος και δύο επιχειρησιακά μέλη- φυσικοί αυτουργοί.