Στην διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος  ανησυχίας από την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στον Άγιον Όρος προχώρησαν οι οι σεισμολόγοι κ. Κώστας Παπαζάχος, κ. Μανώλης Σκορδίλης και κ, Γιώργος Καρακαΐσης στο πλαίσο συντάντησης με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, με τον διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή να συμμετέχει διαδικτιακά σε αυτή.

Πρόκειται για μια ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ και είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης την διέγερση του ρήγματος που καταγράφει την σεισμική δραστηριότητα στο Άγιον Όρος. Και οι τρεις σεισμολόγοι ήταν καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι το ρήγμα, το οποίο έχει διεγερθεί, είναι σχετικά μικρό.

«Τέτοιες σεισμικές δραστηριότητες σε συγκεκριμένες περιοχές έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν και κράτησαν αρκετούς μήνες» δήλωσε μετά το τέλος της ενημέρωσης ο καθηγητής, κ. Μανώλης Σκορδίλης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει εικόνα για διέγερση ενός μεγαλύτερου ρήγματος που θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερο σεισμό». «Τέτοιου είδους σεισμικές εξάρσεις δεν είναι ασυνήθιστες. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Η περιοχή είναι ιδιαίτερη και δίνουμε μεγάλη προσοχή» τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής, κ. Γιώργος Καρακαΐσης.

Από την πλευρά του Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εξήγησε ότι, όπως διαβεβαίωσαν οι καθηγητές, πρόκειται για μια σεισμική δραστηριότητα από τις πολλές που συμβαίνουν και σε άλλα σημεία του ελληνικού χώρου: «Αυτό που μας διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Το φαινόμενο το παρατηρούμε. Ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ενημέρωση.»

Πηγή:ertnews.gr

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας