To Euromoney, ο πλέον διακεκριμένος εκδοτικός οργανισμός έρευνας, διαπίστευσης και βράβευσης αριστείας για τον παγκόσμιο κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θέσπισε τον διαγωνισμό Best Securities Houses Awards 2024 για να αναδείξει τις καλύτερες Χρηματιστηριακές Εταιρείες παγκοσμίως.

Ως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οργανισμός παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, η EUROXX κατέχει διαχρονικά εξέχουσα θέση στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών με 13% μερίδιο επί του όγκου συναλλαγών και περισσότερους από 52.000 πελάτες. Η εταιρεία ανέλαβε ηγετικό ρόλο σε πάνω από 100 συναλλαγές Επενδυτικής Τραπεζικής κατά την τελευταία πενταετία και αναδείχθηκε στους Investment Banking Market Leaders 2023 του Euromoney για την Ελλάδα. Κατέχει επίσης ηγετική θέση στις υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου με πάνω από € 500 εκ κεφάλαια υπό διαχείριση, ενώ κέρδισε και την διάκριση Greece’s Best for Investment Research στα Euromoney Private Banking Awards.

Κατά το εξεταζόμενο στον διαγωνισμό του Euromoney χρονικό διάστημα, η EUROXX ηγήθηκε ή συμμετείχε σε είκοσι τέσσερις (24) συναλλαγές συνολικής αξίας πάνω από €8,8 δις.

Η EUROXX κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημόσια προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετοχών αφενός της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος αξίας περίπου €1,1 δις, αφετέρου της Τράπεζας Πειραιώς αξίας περίπου €1,35 δις, ενεργώντας και στις δύο περιπτώσεις ως Σύμβουλος, Συντονιστής & Κύριος Ανάδοχος της προσφοράς στο Ελληνικό σκέλος και Συν-επικεφαλής της προσφοράς στο διεθνές.

Σε ό,τι αφορά άλλες συναλλαγές μετοχικού ενδιαφέροντος, ενήργησε ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ σε εταιρική εξαγορά αξίας €1,2 δις στην Ρουμανία. Επίσης διετέλεσε Σύμβουλος Έκδοσης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου €473 εκ. της Attica Bank, Ανάδοχος στην Αρχική Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €151 εκ. της Optima Bank, Συν-Επικεφαλής & Κύριος Ανάδοχος στην Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €738 εκ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Επικεφαλής & Διαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών στην Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €256 εκ. της Metlen Energy & Metals και Ανάδοχος στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ποσού €135 εκ. της Intralot. Επιπλέον, ήταν Sales Agent στην Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €235 εκ. της Helleniq Energy, Επικεφαλής & Διαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών στην Δημόσια Προσφορά Κεφαλαίου ποσού €33 εκ. της AustriaCard Holdings, και Κύριος Ανάδοχος στις Αρχικές Δημόσιες Προσφορές Κεφαλαίου ποσών €62 εκ. και €48 εκ. των Trade Estates και Noval Property αντίστοιχα. Τέλος σε ότι αφορά μετοχικές συναλλαγές, λειτούργησε ως Σύμβουλος Διοίκησης της Ellaktor για την εξαγορά μετοχών της REDS ποσού €60 εκ. και διετέλεσε Σύμβουλος Έκδοσης της Dotsoft για την εισαγωγή της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Επιπλέον, ενήργησε ως Κύριος Ανάδοχος ή Ανάδοχος στις Ομολογιακές Εκδόσεις των: Τράπεζα Πειραιώς (€500 εκ. τον Ιούλιο 2023 και εν συνεχεία €500 εκ. τον Ιανουάριο 2024), Metlen Energy & Metals (€500 εκ.), Eurobank (€500 εκ. τον Νοέμβριο 2023 και €650 εκ. τον Απρίλιο 2024), Intralot (€130 εκ.) και Autohellas (€200 εκ.), συνολικού ποσού άνω των €2,9 δις.

Επίσης, η EUROXX συνέχισε να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές τόσο των Τραπεζών όσο και των Servicers για συμβουλευτικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κατά την προσφορά Χαρτοφυλακίων Ανακτημένων Ακινήτων και Μη- Εξυπηρετούμενων Απαιτήσεων αντίστοιχα, λειτουργώντας ως Σύμβουλος της DoValue για την πώληση του Χαρτοφυλακίου Blue.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Euromoney δεν αξιολόγησε μόνο την θέση και επιρροή των διαγωνιζόμενων Χρηματιστηριακών Εταιρειών σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, αλλά έλαβε υπόψιν και κριτήρια όπως η εταιρική στρατηγική, η καινοτομία και η τεχνολογία, η εξυπηρέτηση πελατών, και η εφαρμογή πρακτικών ESG.

Ο κ. Τζουζέππε Τζιάνο, Πρόεδρος του Δ.Σ., δήλωσε: «Η ανάδειξή μας σε Καλύτερη Χρηματιστηριακή Εταιρεία στην Ελλάδα στα Euromoney Best Securities Houses Awards 2024, αναγνωρίζει τη δεσπόζουσα θέση της εταιρείας μας στην Ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά. Από την ίδρυσή μας προ τριάντα ετών, έχουμε εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την ανεξάρτητη παροχή χρηματιστηριακών υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας στη χώρα. Θεωρούμε αυτή την διεθνή αναγνώρισή μας ως επιβεβαίωση της δέσμευσής μας στην εφαρμογή παγκόσμιων προτύπων βέλτιστων πρακτικών εξυπηρέτησης της πελατειακής μας βάσης, που περιλαμβάνει πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες, κρατικούς φορείς και τραπεζικά ιδρύματα, καθώς και δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες, στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Euromoney για την αναγνώρισή του και τους πελάτες μας που μας ανέδειξαν στην θέση αυτή».