Home / Ενημέρωση / Γιάννης Μόρτζος: Τι δήλωνε πριν έναν χρόνο για τον Αλέξανδρο Ρήγα και το remake του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»
Γιάννης Μόρτζος: Τι δήλωνε πριν έναν χρόνο για τον Αλέξανδρο Ρήγα και το remake του «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή»
Τετάρτη, 25.9.2024, 15:54
Zappit@ZAPPIT_

Ο ηθοποιός “έφυγε” από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 84 του χρόνια.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (25/9) ο Γιάννης Μόρτζος. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος στο «Σωτηρία» με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, που θα οδηγήσει τον αείμνηστο συνάδελφο στην τελευταία του κατοικία τις επόμενες ημέρες.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Γιάννης Μόρτζος είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στις lifestyle εκπομπές τόσο με τις δηλώσεις του γύρω από τον Αλέξανδρο Ρήγα και το παρασκήνιο σχετικά με τη διακοπή της σειράς «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή», όσο και για τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετούσε στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά, που «κατέβηκε» λόγω χαμηλής προσέλευσης.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι σε ένα από τα νούμερα της παράστασης σατίριζε τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αυτή η σειρά με έχει βασανίσει πολύ. Είχα λάβει μέρος ως πρωταγωνιστής και ξαφνικά στο δεύτερο επεισόδιο λαμβάνω ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ρήγα: προς το παρόν σταματάμε, θα σε ειδοποιήσουμε. Δεν με ειδοποίησαν ποτέ», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2023 ο Γιάννης Μόρτζος στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Επικοινώνησα εγώ μαζί του αλλά ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Έπρεπε να μου εξηγήσει για ποιον λόγο σταματάμε, να ξέρω κι εγώ τι να κάνω. Αν με καλέσει ο Ρήγας και συζητήσουμε, πολύ ευχαρίστως να λάβω μέρος στο remake. Αν γίνει και βασιστεί στο ίδιο θέμα, θα έχει επιτυχία», είχε επισημάνει ο εκλιπών ηθοποιός.

Όσον αφορά τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετούσε στο Θέατρο Αυλαία του Πειραιά και η οποία «κατέβηκε» λόγω χαμηλής προσέλευσης, ο Γιάννης Μόρτζος είχε καταγγείλλει:

«Ξαφνικά έμαθα ότι κατεβαίνει η παράσταση, γιατί δεν έχει μεγάλη απήχηση. Δεν μου το είπαν νωρίτερα για να πάρω τα μέτρα μου. Είμαι τσαντισμένος, δεν θέλω να μιλήσω μαζί τους πια. Δεν περίμενα να μου φερθούν έτσι. Εγώ τους είπα ότι δεν ήθελα να μπουν στην παράσταση αυτές οι σκηνές επιθεωρησιακού τύπου, εμένα αυτού του είδους το χιούμορ δεν με καλύπτει. Αναγκάστηκα να το καταγγείλω ότι είναι απαράδεκτο. Δεν θέλω να ξανασυνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους».