Στο δικόγραφο που έλαβαν από την Hellenic Train μετά την εξαγγελία 24ωρης απεργίας, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις χθες το απόγευμα λάβαμε το δικόγραφο της Hellenic train, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τα σωματεία μας (ΣΕΠ & ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την 24ωρη Απεργία που εξαγγείλαμε από κοινού και με την οποία απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων!

Το παράδοξο είναι, ότι Διοίκηση και εταιρεία, φρόντισαν από την Δευτέρα να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους και πριν ακόμη τηρήσουν το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, για διαβούλευση και συνεννόηση στον Ο.ΜΕ.Δ.!

Εμείς, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά την αντίθεσή μας με το νομοθέτη ο οποίος περιορίζει κατά πολύ την συνδικαλιστική δράση και το μοναδικό όπλο των εργαζομένων που είναι η απεργία, τηρήσαμε κατά γράμμα την νομοθετική διαδικασία, στέλνοντας εξώδικο επτά ημέρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, συμμετείχαμε στην κλήρωση μεσολαβητή, συμμετείχαμε και δεν αγνοήσαμε, όπως η Hellenic train, τον δημόσιο διάλογο στον Ο.ΜΕ Δ. την Τρίτη 24/9 στις 13.30 μέχρι την ολοκλήρωση του και κατόπιν, αφού η εταιρεία δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί, στείλαμε ως ο νόμος ορίζει το προσωπικό ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας με δικαστικό επιμελητή στην Hellenic train!

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι μόνοι που δεν παρανομήσαμε είμαστε εμείς και συνεπώς οι αιτιάσεις στο δικόγραφο το οποίο μας εστάλη, βρίθει ανακριβειών!

Χορηγός Επικοινωνίας

Σε ότι αφορά τη καταχρηστικότητα και τις καλές προθέσεις της Διοίκησης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία της εργασίας μας, στις τριτοκοσμικές συνθήκες των εγκαταστάσεων, στην ασφαλή και ποιοτική μεταφορά των επιβατών η οποία διεξάγεται με λεωφορεία αντί αμαξοστοιχιών λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού, έλλειψης ανταλλακτικών και κυρίως εργαζομένων, η απάντηση είναι απλή αλλά και αναγκαία: «Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις!».

Εμείς λοιπόν αρνούμαστε να ξαναζήσουμε αντίστοιχη κόλαση με αυτήν της τραγωδίας των Τεμπών. Θα πράξουμε κατά πως ορίζει ο νόμος αλλά και με υπευθυνότητα απέναντι στους επιβάτες-χρήστες του τρένου και απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζόμενους! Η ανθρώπινη ζωή για εμάς είναι πάνω από όλους και από όλα!

Θα δώσουμε την μάχη στην δικαιοσύνη και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει δικαστής που θα αξιολογήσει τα σοβαρά προβλήματα ως καταχρηστικό δικαίωμα των εργαζομένων, ούτε και την απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας προς τον νομοθέτη, ως παρανομία των σωματείων!

Καλούμε τα ΜΜΕ, τους πολίτες, το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης, στις συγκεντρώσεις των σωματείων που θα πραγματοποιηθούν στις 8:00 στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και την ίδια ώρα στον Ε.Σ Θεσσαλονίκης.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε».