Το paddock στην Σιγκαπούρη βούιζε για τις εύκαμπτες πτέρυγες. Ωστόσο η FIA αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με κάτι εξωαγωνιστικό. Αυτό ήταν, φυσικά, η χρήση «κακών λέξεων» από τον Μαξ Φερστάπεν τόσο στις συνεντεύξεις τύπου της FIA όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η ομοσπονδία επέβαλε ποινή δωρεάν κοινωφελούς εργασίας στον Φερστάπεν επειδή ο Ολλανδός χρησιμοποίησε την γνωστή λέξη που ξεκινάει από γ στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, αναφερόμενος στο αυτοκίνητό του.

Ο Φερστάπεν αποφάσισε να απαντάει μονολεκτικά για το υπόλοιπο του τριημέρου στις ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τις επίσημες συνεντεύξεις τύπου της FIA. Ωστόσο εκτός της αίθουσας έκανε την δική του μίνι συνέντευξη, μιλώντας ελεύθερα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο πρόεδρος Σουλαγιέμ αποφάσισε να παρέμβει με δημόσιες δηλώσεις του. «Δεν είμαστε ράπερς, ξέρετε. Πόσες φορές λένε την λέξη από γ ανά λεπτό; Δεν είμαστε αυτό» δήλωσε ο Σουλαγιέμ.

Δεν χρειαζόταν περισσότερα ο Λιούις Χάμιλτον για να μπει κι εκείνος στον χορό. Ο Βρετανός κατηγόρησε τον Σουλαγιέμ ότι οι δηλώσεις του είχαν ρατσιστικές αποχρώσεις. «Το να αναφέρει τους ράπερς είναι πολύ στερεοτυπικό. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαύροι. Οπότε το να λέει “δεν είμαστε σαν αυτούς” είναι λανθασμένη επιλογή λέξεων. Υπάρχουν στοιχεία ρατσισμού σε αυτήν» δήλωσε ο Χάμιλτον ο οποίος παρότρυνε τον Φερστάπεν να μην εκτίσει την ποινή της FIA.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου και άλλοι οδηγοί πήραν τη σκυτάλη στο ζήτημα των «κακών λέξεων». Με χιουμοριστική έως περιπαικτική διάθεση. Πάντως προκαλεί εντύπωση το πόση βαρύτητα έδωσε η ομοσπονδία σε ένα μάλλον επιφανειακό θέμα. Ιδίως από τη στιγμή που το τεχνικό της τμήμα δεν έχει δώσει μία σαφή εξήγηση για το τι επιτρέπεται και τι όχι στο θέμα των εύκαμπτων πτερύγων. Περίεργες προτεραιότητες.