Όλγα Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τις εντάσεις, τις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού, την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

«Έχει μία πολύ μεγάλη σημασία για τον χώρο μας σήμερα να επιστρέψουμε στην πολιτική και να φύγουμε από την πολιτική της ατάκας και να μιλήσουμε επί της ουσίας για όλα όσα αφορούν τον ελληνικό λαό και δεν αφορούν εμάς στο εσωτερικό μας. Φυσικά ο ρόλος των προσώπων είναι πολύ σημαντικός», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο ερώτημα αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Αν τελικά δεν κερδίσει ο Κασσελάκης που είναι πιθανόν να μην κερδίσει -κατά την άποψη μου είναι το πιθανότερο νομίζω -ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το ερώτημα: Θα είναι ο κύριος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί που τον στηρίζουν μία στενή ηγετική ομάδα;»

«Μία πολιτική μάχη είναι. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Κασσελάκη. Ποτέ δεν είχα. Το αντίθετο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας χρόνος που δεν έχουμε μιλήσει με όρους πολιτικούς. Έχουμε αβεβαιότητα στον χώρο μας. Έχουμε συγκρούσεις. Έχουμε ένα κενό ανάλυσης και ιδεών και αντίθετα έχουμε μία σαφή στρατηγική ίδρυσης ενός προσωποπαγούς αρχηγοκεντρικού κόμματος. Σε ένα τέτοιο κόμμα δεν χωράει κανείς αριστερός. Διότι αντιτίθεται σε βασικές αρχές της συλλογικότητας, η οποία συλλογικότητα διασφαλίζει και τους όρους της Δημοκρατίας».

«Επομένως να περιμένουμε δούμε αν ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος. Δεν το έχουμε δει ακόμη, ούτε εσείς ούτε εγώ, ούτε οι δημοσκόποι. Επίσης δεν έχουμε δει ποιος άλλος θα είναι υποψήφιος. Έχουμε δει μόνο τον κύριο Πολάκη μέχρι στιγμής και τον κύριο Γκλέτσο», εξήγησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Για το γεγονός ότι οι «87» δεν έχουν παρουσιάσει κάποιον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε: «Εδώ αποδεικνύεται ακριβώς ότι ο στόχος των ανθρώπων που κράτησαν μία στάση το τελευταίο διάστημα συνυπογράφοντας ένα κείμενο, οι 87 στην αρχή και αργότερα αυτοί που ψήφισαν μία πρόταση μομφής, ο στόχος δεν ήταν πώς θα διαγκωνιστούν δύο πρόσωπα αλλά εξέφρασαν πραγματικές αγωνίες για την παρούσα κατάσταση αλλά και το μέλλον του χώρου μας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν ήταν θέμα ετοιμότητας πλην μίας κοινής αγωνίας που ένωσε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι μία εσωκομματική τάση αλλά μία κοινή αγωνία, η οποία εκφράστηκε με τον ίδιο τρόπο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές αλλά δεν εννοούμε όλοι το ίδιο. Επομένως είναι θέματα του πώς ερμηνεύτηκε αυτό των ’87’ και πώς κάποιοι θεωρούσαν ότι εγώ είμαι αρχηγός των ’87’. Αυτά όλα ήδη διαψεύστηκαν».

Αναφορικά με το πώς επήλθε η εσωκομματική ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι αντιθέσεις ήταν οξείες. Δηλαδή ξεκινήσαμε από το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’. Κατά την άποψη μου μία αγοραία έκφραση, σχετικά αγοραία και όχι πολιτική. Και βεβαίως το ‘σε όποιον δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει’ ως απάντηση σε κριτική, σε προσπάθεια να συνεννοηθούμε κλ.π. Θέλω να σας πω ότι οι εκφράσεις αποτυπώνουν το δυνατό πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Προτιμώ να συζητήσουμε για το πρόβλημα για να γίνουμε πιο πολιτικοί και να μην μείνουμε στις εκφράσεις. Έχουν ακουστεί εκφράσεις εδώ. Δεν μπορώ να τις αναπαράξω καν τις εκφράσεις που έχουν ακουστεί».

Σχετικά με την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν έμεινε ούτε έναν χρόνο στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόλαβε να διοικήσει το κόμμα η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Ένας χρόνος είναι ένας τεράστιος πολιτικός χρόνος και ιδιαίτερα σε στιγμές που βιώνει αυτά που βιώνει εξαιτίας της ΝΔ ο ελληνικός λαός. Δόθηκε μεγάλη ανοχή στον κ. Κασσελάκη και πολύς χρόνος. Σας θυμίζω ότι ναι βεβαίως απάντησα στον τόνο που έδωσε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης με αυτό που σας είπα πριν, ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε τώρα’. Απάντηση ήταν, σήκωσα το γάντι ως όφειλα να κάνω λοιπόν απέναντι σε μία τέτοια διαδικασία».

«Επειδή έχω υπηρετήσει αυτόν τον χώρο πάρα πολλά χρόνια από την θέση του μέλους και είχα την τιμή να τον υπηρετήσω και από πολλές κορυφαίες θέσεις γνωρίζω πολύ καλά τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζω τις αντιθέσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν εξ αρχής. Μετά δόθηκε ένας χρόνος να συντονιστούμε, να γνωριστούμε μήπως να μην αδικήσουμε τον Στέφανο Κασσελάκη οποίος ήταν ένας νέος πολιτικός, πρωτοεμφανιζόμενος με χαρίσματα και για να μπορέσουμε να ομογενοποιηθούμε και να προχωρήσουμε και αυτός ο ίδιος ως ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο με την φρεσκάδα την οποία διαθέτει», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Φτάσαμε εδώ να καταλάβουμε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά σχέδια. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να υπηρετήσει ένα σχέδιο το οποίο δεν μας έλεγε και ποιο είναι. Δεν υπήρχε ένα συγκροτημένο σχέδιο πλην αυτοαναιρέσεων συνεχόμενων. Να μην θυμίσω διατυπώσεις, προτάγματα και συμπεριφορές. Δεν χρειάζεται νομίζω. Ως ένα άλλο κόμμα πια, το οποίο δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις αξίες, τις αρχές και τα ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα. Αυτή είναι η ουσία νομίζω», εξήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα γιατί οι «87» δεν είχαν ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτό θα ήταν ο ορισμός της υπονόμευσης. Η πολιτική πρόνοια την οποία δείξαμε για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν να σταθούμε δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη και στις ευρωεκλογές. Όπως ξέρετε και προσωπικώς έδωσα μεγάλο αγώνα για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο και κακό καλοκαίρι με παραγωγή αρνητικών γεγονότων συνεχώς και τον χώρο μας να τον βλέπουμε καθημερινά να καταρρέει και να απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας».

«Επομένως έπρεπε να αμυνθούμε. Αυτό ήταν το πρόταγμα και όχι το ποιος θα αλλάξει στην ηγεσία, ποιος θα αλλάξει στην καρέκλα. Αυτό θα το βρίσκαμε όπως θα το βρούμε και τώρα. Επιτρέψτε μου να σας πω επειδή ξέρω πολύ καλά και τον χώρο και επειδή αναφερθήκατε και στις δημοσκοπήσεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα ξαναεκλεγεί. Κρατήστε το να το συζητήσουμε για αργότερα, ίσως μετά τις εκλογές», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τέλος για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό επικεφαλής μίας ευρείας δημοκρατικής παράταξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «το φάνταγμα του Αλέξη Τσίπρα το οποίο πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα νομίζω ότι πιο πολύ δείχνει φόβο, αγωνίες κλ.π Δεν εννοώ την ερώτηση σας. Εννοώ ότι χθες που έκανε μία παρέμβαση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, για την διεθνή συγκυρία, για την τουρκική προκλητικότητα και την προκλητική δήλωση του Ερντογάν στον ΟΗΕ που ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την ρηχή έως καμία απάντηση από πλευράς της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία πολύ σοβαρή παρέμβαση για τα μεγάλα ζητήματα μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη διεθνή συγκυρία και έτσι είδαμε τον κ. Μαρινάκη τον εκπρόσωπο της ΝΔ χθες να απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα πράγμα το οποίο δεν συνηθίζεται όπως ξέρετε για έναν πρώην πρωθυπουργό. Άρα συμπεραίνω ότι ο φόβος του Αλέξη Τσίπρας είναι αυτός που καθορίζει και την πολιτική της ΝΔ. Καθόρισε και την πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη ως φόβος αλλά δεν υπάρχει γεγονός».

Σε σχόλιο ότι η ίδια έθεσε δημόσια το θέμα της επαναφοράς του πρώην πρωθυπουργού στην ενεργό πολιτική δράση η Όλγα Γεροβασίλη διευκρίνισε: «Στη ζωή μου θέλησα και άλλα πράγματα που δεν έγιναν ποτέ και δεν θα γίνουν ποτέ. Η προσωπική μου επιθυμία δεν νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο καθορίζει ή θα καθορίσει την στάση του Αλέξη Τσίπρα και το πώς θα εξελιχθούν τα πολιτικά γεγονότα στην χώρα μας. Ωστόσο η αναζήτηση της εναλλακτικής, προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ είναι ζητούμενο από τον ελληνικό λαό».