Κατά 26% αυξήθηκαν οι οδικές αφίξεις τον Ιούλιο στο τελωνείο Κήπων

Πολύ υψηλό μερίδιο στην τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης είχαν το καλοκαίρι οι Τούρκοι επισκέπτες, οι κρατήσεις των οποίων ανέβασαν περίπου στο 100% την πληρότητα των καταλυμάτων στη διάρκεια του Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης.
«Η κίνηση ήταν αυξημένη, όχι μόνον στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Θράκης», πρόσθεσε ο κ. Παλακίδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι πλέον, η κινητικότητα να διατηρηθεί και τα κατά τα τριήμερα της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.
«Κάθε φορά που τελειώνει μια χρονιά πρέπει να βλέπουμε τι πραγματικά έγινε και βάσει αυτού να σχεδιάζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη», ανέφερε συγκεκριμένα, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και η βραχυχρόνια μίσθωση, η οποία έχει ανέβει πολύ.
«Πρέπει να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ανάλογες  και να μην αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας θέματα παροχής υπηρεσιών, γεγονός  που θα τους κάνει  να μην ξανάρθουν στην περιοχή μας», δήλωσε συγκεκριμένα.
Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να αποτελέσει οπωσδήποτε και η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των τελωνείων του Έβρου, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα. «Όσο η προσβασιμότητα  είναι εύκολη, τόσο θα υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα», σχολίασε ο κ. Παλακίδης.

26% αύξηση αφίξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, τον Ιούλιο, στο τελωνείο των Κήπων καταγράφηκαν 146.982 αφίξεις, αριθμός αυξημένος κατά 26,1%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023. Επιπλέον, σε επίπεδο 7μήνου, από τις αρχές του 2024, η αύξηση των αφίξεων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, στον ίδιο συνοριακό σταθμό, άγγιξε το ποσοστό του 31,6%.