Ήταν μια πραγματική πτήση προς το πουθενά.

Οι επιβάτες μιας πρόσφατης διεθνούς πτήσης της American Airlines έμειναν άναυδοι όταν το αεροπλάνο γύρισε πίσω πέντε ώρες μετά την απογείωση, χωρίς καμία εξήγηση.

Μία επιβάτισσα, αναστατωμένη με το συμβάν, περιέγραψε λεπτομερώς όσα συνέβησαν σε ένα βίντεο στο Instagram που σύντομα έγινε viral.

«Η American Airlines χρειάζεται ένα μάθημα αποτελεσματικής επικοινωνίας», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης η 41χρονη Jimin Lee. Σημειώνεται ότι η πτήση απογειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου από το Ντάλας του Τέξας με προορισμό τη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Σε ένα από τα αποσπάσματα του βίντεο, η Lee μάς δείχνει πλάνα από την οθόνη του καθίσματος που έχει μπροστά του το οποίο δείχνει την πορεία της πτήσης πριν το αεροπλάνο κάνει αναστροφή και επιστρέψει στο Τέξας.

«Απλά χαλαρώστε και απολαύστε την υπόλοιπη πτήση μας», ακούγεται να λέει μια αεροσυνοδός από την ενδοεπικοινωνία.

Το χειρότερο όλων είναι ότι τα μέλη του πληρώματος δεν έδωσαν την παραμικρή εξήγηση για τη ματαίωση της πτήσης με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Incheon, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Instagram.

Σε μήνυμά της προς τη New York Post, η Lee διευκρίνισε ότι «η μόνη εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι ο πιλότος είπε ότι η δεξιά πλευρά των μπάνιων δεν λειτουργούσε». Εν τέλει η αναστατωμένη επιβάτιδα αναζήτησε παρηγοριά στα σνακς του αεροπλάνου.

Η American Airlines με τη σειρά της έκανε την εξής δήλωση: «Στις 7 Σεπτεμβρίου, η πτήση 281 της American Airlines με δρομολόγιο από Ντάλας Φορτ Γουόρθ (DFW) προς Σεούλ (ICN) επέστρεψε στο DFW λόγω προβλήματος συντήρησης. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς περιστατικό στο DFW και το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας για να επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησης. Δεν θέλαμε ποτέ να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Η πτήση, η οποία αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα που σχετιζόταν με τις τουαλέτες του αεροσκάφους, προσγειώθηκε τελικά πίσω στην πολιτεία Lone Star State «εννέα ώρες» μετά την απογείωση, σύμφωνα με την Lee, η οποία έγραψε ότι «δεν είχε λόγια».

Η αεροπορική εταιρεία παρείχε στους επιβάτες διανυκτέρευση κοντά στο αεροδρόμιο DFW και ένα αεροσκάφος αντικατάστασης αναχώρησε για την Κορέα την επόμενη ημέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι η Lee πράγματι έφτασε στην Κορέα με άλλη πτήση, σύμφωνα με τα επόμενα βίντεο που την δείχνουν να απολαμβάνει τα αξιοθέατα και τις λιχουδιές στη χώρα της Ανατολικής Ασίας.