Η… αφαίμαξη της Red Bull από τους ανταγωνιστές της καλά κρατεί. Αυτή τη φορά είναι η McLaren εκείνη που θα πάρει τον υπεύθυνο στρατηγικής της πρωταθλήτριας ομάδας, Γουίλ Κόουτνι.

Ο Κόουτνι εργάζεται στην Red Bull από το 2010 και είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη των πρωταθλητών. Τα τελευταία χρόνια μοιραζόταν την θέση του επικεφαλής στρατηγικής με την Χάνα Σμιτς.

Ωστόσο η McLaren κατάφερε να δελεάσει το πολύπειρο στέλεχος της Red Bull. Έτσι ο Κόουτνι θα πιάσει δουλειά στο Γουόκινγκ από τα μέσα του 2026 όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Red Bull. Εκεί θα αναλάβει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή και θα λογοδοτεί στον αγωνιστικό διευθυντή και υπεύθυνο στρατηγικής της McLaren, Ραντίπ Σινγκ.

Ο Αντρέα Στέλα έχει φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια το δικό του τεχνικό επιτελείο στην McLaren. Σε αυτό υπάρχουν στελέχη που εργάζονταν ανέκαθεν στο Γουόκινγκ, αλλά και στελέχη που έχουν προέλθει από άλλες ομάδες, όπως η Red Bull.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη μεταγραφή που κάνει η McLaren από την Red Bull τον τελευταίο καιρό. Είχε προηγηθεί η απόσπαση του πολύπειρου και επιτυχημένου σχεδιαστή, Ρομπ Μάρσαλ.

Ο Μάρσαλ ξεκίνησε να δουλεύει επισήμως για την McLaren από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Σε αυτόν πιστώνεται μεγάλο μέρος της πολύ επιτυχημένης εξέλιξης της MCL38 κατά τη διάρκεια της σεζόν. Χάρη στις καίριες αναβαθμίσεις της, η McLaren κατάφερε να έχει το καλύτερο μονοθέσιο στο grid από τα μέσα της σεζόν μέχρι και σήμερα.

Ο αρχισχεδιαστής της McLaren Ρομπ Μάρσαλ με το πρώην αφεντικό του, Κρίστιαν Χόρνερ, κατά το φετινό GP στο Μονακό.

Η στρατηγική ήταν ένας τομέας στον οποίον η McLaren χρειαζόταν ενίσχυση. Και η βρετανική ομάδα αποφάσισε να φέρει ένα στέλεχος εγνωσμένης αξίας ώστε να κάνει το επόμενο βήμα. Η προσέγγιση της McLaren στον τομέα της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού της είναι ξεκάθαρη και μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένη.