Mε «τζαρτζαρίσματα» ξεκίνησε το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ.

Δώδεκα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

Δείτε live το debate ανάμεσα στους έξι υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του debate

Τα θέματα της Οικονομίας και το σχέδιο που πρέπει να εκπονήσει για ισχυρή Ανάπτυξη ήταν ο πρώτος κύκλος της συζήτησης στο debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε εμμέσως και σε ευρύτερα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ο διάλογος ήταν εξ αρχής ζωηρός. Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε αμέσως χρήση της δυνατότητας follow up ερωτήσεων και απευθύνθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη με αιχμές για ελλιπές πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των δανειοληπτών. Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμά του συγκεκριμένη πρόταση ενώ στη παρατήρηση του κ. Γερουλάνου για θέσπιση δανειολόγειου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε γιατί δεν συνέβαλε στη βελτίωση της θέσης του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσει ο Παύλος Γερουλάνος ότι δεν προκάλεσε ο Ανδρουλάκης ως πρόεδρος, τέτοια εσωκομματική συζήτηση.

Παρενέβη η Αννα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων και σε ερώτηση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών την χαρακτήρισε ισοπεδωτική και πως χρειάζεται εξορθολόγηση και σταθερή φορολογική πολιτική, ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθεί η παραγωγή.

Σε παρέμβασή του ο Χάρης Δούκας σχολιάζοντας αναφορά της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ανάγκη να μπει τάξη στο χώρο των Πανεπιστημιών που θα βοηθήσει την ανάπτυξη , εμφανίστηκε θετικός στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Στις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στο Ραδιομέγαρο, οι έξι υποψήφιοι εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα.

Στην είσοδο τους ανέμενε η ηγεσία της ΕΡΤ: ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος, η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη και ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Φώτης Καφαράκης.

Η ηγεσία της ΕΡΤ αναμένει τους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ: Από αριστερά, η διευθύνουσα σύμβουλος Κ. Κασκανιώτη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος και ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Φώτης Καφαράκης.

Η καινοτομία του debate είναι οι follow up ερωτήσεις και απαντήσεις των υποψηφίων μεταξύ τους και μάλιστα πέντε φορές κατά τη διάρκεια τις τρίωρης σχεδόν αναμέτρησης.

Στο τεχνολογικά υπερσύγχρονο studio του ERTNEWS, όπου θα φιλοξενηθεί η τηλεμαχία, θα χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως 3D Animation, ενώ αυτό στο οποίο θα διαφέρει είναι η διάδραση που θα έχουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι. Μέσα από τις 8 κάμερες που θα τοποθετηθούν, το κοινό θα μπορεί να βλέπει τις αντιδράσεις όλων των υποψηφίων ανά πάσα στιγμή.

Οι οικοδεσπότες Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε (5) φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Οικονομία-Ανάπτυξη 2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό 3. Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση 4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση 5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση 6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε (5) φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

Πρώτη έφτασε για το debate η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ ακολούθησε η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Λίγο μετά τις 20:00 έφτασε ο Χάρης Δούκας και ένα λεπτό μετά ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ τελευταίος αφίχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εικόνες από την Αγία Παρασκευή: