Άλλο ένα επεισόδιο είναι σε εξέλιξη με την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» τις τελευταίες ώρες με την μητέρα να έχει εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί της το νεογέννητο μωρό της παρά την απαγόρευση από τις κοινωνικές υπηρεσίες μετά από εισαγγελική διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση Κοινωνικού Λειτουργού απαγορεύτηκε στην οικογένεια να πάρει το νεογέννητο καθώς το περιβάλλον διαβίωσης τους δεν κρίθηκε κατάλληλο.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο το βρέφος να μεταφερθεί στο «Μητέρα», από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου ήταν με την μητέρα του.

Ωστόσο η γυναίκα δεν το έδινε και κάποια στιγμή βρήκε την ευκαιρία, βγήκε από το νοσοκομείο και τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα την ακολούθησαν δύο άνδρες της ασφάλειας του νοσοκομείου αλλά η γυναίκα κατάφερε να εξαφανιστεί και να χάσουν τα ίχνη της.

Στο MEGA και στο Live News μίλησε ο Μανώλης, ο πατέρας της οικογένειας λέγοντας ότι δεν πήρε αυτός το παιδί όπως αρχικά κυκλοφόρησε και περιέγραψε πως η Σεβαστή, η γυναίκα του, πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε χωρίς ο ίδιος να λέει που βρίσκονται.

Την εξαφάνιση του παιδιού επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός λέγοντας ότι όλα έγιναν περίπου στις 2 το μεσημέρι και ότι το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα υπέβαλε μήνυση ως όφειλε και ενημερωθήκαν οι αρμόδιες Αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού.

«Δύο παρά τέταρτο, ενώ υπήρχαν δύο σεκιούριτι σήμερα λόγω της μεταφοράς του βρέφους, εμφανίστηκε ο πατέρας του βρέφους, που ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Άρπαξε το βρέφος κι άρχισε να τρέχει από τον 3ο όροφο που είναι τα νεογνά, τον κυνήγησαν οι σεκιούριτι. Έφθασαν σχεδόν μέχρι το Αρεταίειο, μπήκε σε μία εκκλησία, βγήκε από τη άλλη πόρτα και μετά εξαφανίστηκε με το παιδί».

Από την πλευρά του ο πατέρας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ανέφερε για το περιστατικό:

«Η γυναίκα την ώρα που θήλαζε πήγαν σεκιούριτι με μία κοινωνική λειτουργό να της το πάρουν το μωρό από τη αγκαλιά της, να το πάνε στο ”Μητέρα”. Η σύζυγος αρνήθηκε και κρατούσε το μωρό. Έγινε εκεί μία ολόκληρη ιστορία. Έλεγε εγώ δεν δίνω το μωρό μου γιατί δεν μου έχετε δείξε καμία εισαγγελική παραγγελία. Το ζήτημα είναι ότι την κρατούσαν και δεν την άφηναν να πάει στη τουαλέτα πέντε ώρες. Αυτή βγήκε από τον θάλαμο των νεογνών μαζί με το παιδί, την ακολουθούσαν κάποιοι σεκιούριτι κι εκεί έφυγε μάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, σύζυγος του παλαιοχριστιανού Μανώλη είχε εξαφανιστεί και πάλι ενώ ήταν έγκυος.

Όταν γέννησε όμως χρειάστηκε να νοσηλευτεί τόσο η ίδια όσο και το βρέφος και από τότε ήταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.