Στο φως έρχεται βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα, το βράδυ του Σαββάτου.

Τη στιγμή του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα αποτυπώνει βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας.

Σε αυτό αποτυπώνεται η ανήλικη να δέχεται γροθιές στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια να πέφτει στο έδαφος, όπου και δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Παρά το γεγονός πως η επίθεση συνέβη μπροστά σε κεντρικό σημείο, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν ενδιαφέρθηκε να σταματήσει το συμβάν.

Το σοβαρό περιστατικό έγινε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας, στην οδό Λαζαράκη, στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Η 14χρονη μαθήτρια βρισκόταν εκεί μαζί με δύο φίλες της, όταν δέχτηκε επίθεση από δύο άλλα 14χρονα κορίτσια. Ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, πετώντας την κοπέλα στο έδαφος.

Κανείς δεν έσπευσε να βοηθήσει το ανήλικο κορίτσι, ούτε να σταματήσει τους δράστες, ενώ κάποιοι βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό.

Η κοπέλα είχε δεχθεί ξανά λεκτική και σωματική επίθεση από τις ίδιες μαθήτριες και φίλες τους, στις 7 Σεπτεμβρίου, όμως δεν είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία.

Η μαθήτρια νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Σημειώνεται πως οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη δύο 14χρονων κοριτσιών -που συμμετείχαν στον ομαδικό ξυλοδαρμό της ανήλικης- και των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και μια ακόμη ανήλικη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, που μίλησε στο Action24, “η 14χρονη ονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δυο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα ανήλικα κορίτσια. Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το παιδί”.

Η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως η 14χρονη αποκάλυψε πως παρόμοια επίθεση δέχτηκε και στις αρχές του μήνα. “Ανέφερε ότι της επιτέθηκαν από κοινού με άγνωστα άτομα, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει η κοπέλα” τόνισε, δηλώνοντας πως η προανάκριση για τα δύο περιστατικά συνεχίζεται, βασιζόμενη στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί. “Είναι ένα ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας. Γι’ αυτό περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το κουμπί πανικού Save Youth, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση” υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σοκαριστικό περιστατικό του Σαββάτου (21/9), η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ πρόσθεσε ότι, “η πλειοψηφία των παιδιών ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε είτε κάποιον μεγαλύτερο είτε την Αστυνομία [..] Οι πληροφορίες που έχει η Αστυνομία είναι ότι στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν όλοι αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη“.