«Δυστυχώς αναβλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου, θέλω κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο για μένα. Με κρατάει ζωντανό και δυνατό η αθωότητά μου. Ελπίζω τα media και τα Μέσα να συνεχίσετε να σέβεστε ότι η δίκη πρέπει να γίνει μόνο μέσα στη δικαστική αίθουσα»

Δημήτρης Λιγνάδης: Με κρατάει ζωντανό και δυνατό η αθωότητά μου – Λυπάμαι που έχει γίνει έτσι ο χώρος του θεάτρου

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την τελευταία αναβολή της δίκης του στο Εφετείο, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1, τονίζοντας πως αυτό που τον κρατά ζωντανό είναι η αθωότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα αναβολής υπέβαλε ο δικηγόρος ενός εκ των καταγγελλόντων, καθώς όπως είπε ο εντολέας του μετά από μία μακρά περίοδο ανεργίας βρήκε δουλειά στο εξωτερικό και δεν δικαιούται ακόμη να λάβει άδεια.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με στηρίζουν και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Όλο αυτό το διάστημα έχω κάνει όλη αυτή την προσωπική δουλειά που πρέπει να κάνω μέσα μου» πρόσθεσε.

Σχετικά με τους συναδέλφους του από τον χώρο του θεάτρου, δήλωσε: «Πιέζομαι να σιωπήσω, λυπάμαι που έχει γίνει έτσι ο χώρος του θεάτρου. Οι μισοί άνθρωποι του θεάτρου με παίρνουν τηλέφωνο κατηγορώντας τους άλλους μισούς και μετά τους βλέπω όλους μαζί να κάνουν κάλεσμα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το θέατρο είναι έτσι, ούτε αποτελείται μόνο από τέτοια άτομα. Με πληγώνει πολύ αυτή η ιστορία».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου. Ο κατηγορούμενος, μετά την καταδίκη του είναι ελεύθερος με όρους, καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή.