Νέα ευρήματα από την έρευνα του «ΘEMAτος» για την υπόθεση του Μιχάλη Δαρδανελιώτη και της ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας, η οποία ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για απάτη άνω των 800.000 ευρώ.
Σημαντικά περιουσιακά στοιχεία πέρασαν στη μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δαρδανελιώτη μέσω της δημόσιας διαθήκης του Λεωνίδα Λαγουδάκη, αδερφού του εκλιπόντος ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, τα οποία, βάσει των συμβολαίων αγοραπωλησίας, φαίνονται να εκποιήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.
Το δημοσίευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου
Ο Δαρδανελιώτης ήταν καλεσμένος την περασμένη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR, με σκοπό να απαντήσει σχετικά με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το ύψος της κληρονομιάς που έλαβε μέσω της διαθήκης του ετεροθαλή αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου, Λεωνίδα Λαγουδάκη, ήταν 1,25 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέκυψαν, όπως είπε, από την πώληση του διατηρητέου πύργου στην Καστέλα (625.000 ευρώ η τιμή πώλησης που αναγράφεται στο συμβόλαιο), αλλά και από τις τραπεζικές καταθέσεις του Λαγουδάκη, ύψους 675.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, δήλωσε ο Δαρδανελιώτης, χρησιμοποιήθηκε για να αποπληρωθούν «ιδιωτικά χρέη» του Λαγουδάκη, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το ύψος και τη φύση αυτών των χρεών. Τον ισχυρισμό αυτόν αντικρούει στενός φίλος του Λαγουδάκη, ο οποίος δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ότι «ο Λεωνίδας δεν είχε χρέη, δεν χρώσταγε ούτε ένα ευρώ». Ο Δαρδανελιώτης παραδέχτηκε ακόμη ότι στην κατοχή του περιήλθαν κι άλλα περιουσιακά στοιχεία του αδερφού του Νίκου Σεργιανόπουλου. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ένα απ’ αυτά είναι και το ρετιρέ διαμέρισμα του Λαγουδάκη στον Κεραμεικό, από το μπαλκόνι του οποίου ο επιστήθιος φίλος του μας είπε ότι «μπορούσες να απλώσεις το χέρι σου και να αγγίξεις την Ακρόπολη».
Κλείσιμο
Πρόκειται για το διαμέρισμα όπου έμενε η μητέρα του θανόντα, Ελένη Λαγουδάκη. Το εν λόγω ακίνητο είχε αγοραστεί από τη θεία του Πόπη Λαγουδάκη και είχε παραχωρηθεί στην αδελφή της Ελένη. Στην ίδια πολυκατοικία υπήρχε ένα ακόμη διαμέρισμα που είχε αγοράσει η θεία του Λεωνίδα Λαγουδάκη, το οποίο κληρονόμησε ο ίδιος και στη συνέχεια το πούλησε.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και ο αδελφός του Λεωνίδας Λαγουδάκης
Τιμή ευκαιρίας
Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου επί της οδού Κεραμεικού στο Μεταξουργείο, 96,82 τ.μ., περιήλθε στην ΑΜΚΕ Αλυσίδα Ελπίδας του Δαρδανελιώτη από την κληρονομιά του αποβιώσαντος Λεωνίδα Λαγουδάκη, ο οποίος με διαθήκη που συνετάχθη από τη συμβολαιογράφο Αθηνών Ε.Σ. κατέστησε ως μοναδική κληρονόμο της περιουσίας του τη μη κερδοσκοπική εταιρεία του Μιχάλη Δαρδανελιώτη.
Η διαθήκη δημοσιεύτηκε στις 7/5/2018 και έντεκα μήνες αργότερα η εταιρεία του Δαρδανελιώτη μεταβίβασε το διαμέρισμα αυτό στην Α.Κ. αντί μόλις 25.000 ευρώ, στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του.
Σύμφωνα με την εκτιμήτρια ακινήτων της Epsilon Team Εβίτα Ελευθερουδάκη, οι τιμές στον Κεραμεικό για έναν μέσο όροφο, 2ο ή 3ο, χωρίς θέα Ακρόπολη κυμαίνονται από 1.800 ευρώ σε μια πολύ παλιά πολυκατοικία έως και 3.500 ευρώ σε μια πολυκατοικία κατασκευής μετά το 2010. Ωστόσο η θέα Ακρόπολη και ο όροφος εκτινάσσουν την τιμή ακόμα και για τα πολύ παλιά ακίνητα. Η κυρία Ελευθερουδάκη εκτιμά ότι ανεξαρτήτως της κατάστασης του διαμερίσματος η τιμή του δεν μπορεί να έπεσε ποτέ κάτω από 2.000 ευρώ /τ.μ., ενώ σήμερα μπορεί να πουληθεί άνετα με ελάχιστη τιμή 2.500/τ.μ., δεδομένης της τεράστιας ζήτησης. Αρα τα 96,82 τ.μ. μπορούν να πουληθούν 242.000 ευρώ.

Το διαμέρισμα των 96,82 τ.μ., που κληρονόμησε η Αλυσίδα Ελπίδας από τον αδερφό του Σεργιανόπουλου, εκποιήθηκε στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του – Νέα στοιχεία για το κύκλωμα ψευδοκληρονόμων
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Content snippet: CookieBar