Συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν άντρα που πήγε οπλισμένος με μαχαίρι στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του και της κατέστρεψε το αυτοκίνητο πετώντας τούβλα και ξύλα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, φθορά ξένης περιουσίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αποφάσισε να εκτίσει τους τέσσερις μήνες της ποινής του και η υπόλοιπη να ανασταλεί επί τριετία, υπό τον όρο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με τη παθούσα. Επιπλέον, με εισαγγελική εντολή, διατάχθηκε ο κατηγορούμενος να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο κι αν κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς να νοσηλευτεί.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν ο κατηγορούμενος έφτασε κάτω από την πολυκατοικία της 43χρονης πρώην συντρόφου του και προσπάθησε να σπάσει την εξώπορτα για να ανέβει έως τον δεύτερο όροφο στον οποίο διαμένει η παθούσα. Αφού προκάλεσε φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, στη συνέχεια απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, ξεσηκώνοντας όλη τη γειτονιά από τις φωνές του.

Έντρομη η γυναίκα ξεκίνησε να καλεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ενώ παράλληλα πάτησε το «κουμπί πανικού» που είχε στο κινητό της τηλέφωνο από προηγούμενη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που είχε καταθέσει εις βάρος του 38χρονου.

Της έσπασε το αυτοκίνητο με τούβλα και ξύλα – Κάρφωσε το μαχαίρι σε δέντρο

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Μέχρι οι αστυνομικοί να φτάσουν στο σημείο και να περάσουν χειροπέδες στον δράστη, εκείνος ξεκίνησε κυριολεκτικά να καταστρέφει το αυτοκίνητο της πρώην συντρόφου του σπάζοντας τα παράθυρα με τούβλα και με ξύλα, ενώ τις έσκασε και τα τέσσερα λάστιχα με το μαχαίρι που κουβαλούσε επάνω του. Μάλιστα, μόλις είδε τους αστυνομικούς, ο άντρας κάρφωσε το μαχαίρι στο δέντρο, χωρίς όμως να προσπαθήσει να το κρύψει.

«Έμαθα ότι είχε μαχαίρι μαζί του όταν έφτασα στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί συνειδητοποίησα ότι αν κατάφερνε να ανοίξει την πόρτα πολυκατοικίας και δεν ήταν κλειδωμένη, εγώ δε θα ήμουν εδώ σήμερα για να καταθέσω. Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή μου, τρέμω ολόκληρη. Τον Ιανουάριο με είχε χτυπήσει με μπουνιές στη κοιλιά, ενώ τον έχω καταγγείλει συνολικά τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία. Από την πρώτη καταγγελία δε σταματάει να με απειλεί με κάθε τρόπο. Έχω δύο ανήλικα παιδιά και φοβάμαι για όλους μας» είπε η γυναίκα στους δικαστές.

Χορηγός Επικοινωνίας

Όπως αποκάλυψε, πριν από λίγο καιρό ο κατηγορούμενος είχε καλέσει στο τηλέφωνο της εργασίας της και ρώτησε αν πουλάνε αλεξίσφαιρα γιλέκα, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα τη σκοτώσει.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της γυναίκας οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει «κλοιό» γύρω από τον κατηγορούμενο καθώς ήταν ιδιαίτερα αντιδραστικός.

Παραδέχθηκε τα πάντα – Ζήτησε να μπει στο ψυχιατρείο

«Βεβαίως έσπασα το αυτοκίνητο, το χτυπούσα με πολλά πράγματα. Έσκισα τα λάστιχα με το μαχαίρι. Της είπα να ανάψει ένα κεράκι, είναι πολύ τυχερή που δεν ανέβηκα επάνω. Είναι τυχερή, ήθελα απλά να… μιλήσω μαζί της» ανέφερε στην αρχή της απολογίας του ο κατηγορούμενος. Σχετικά με την αφορμή της επίθεσης που εξαπέλυσε ενάντια στην πρώην σύντροφό του, την απέδωσε σε οικονομικούς λόγους καθώς, όπως ισχυρίζεται, του χρωστούσε 1.500 ευρώ και για αυτό της κατέστρεψε το αυτοκίνητο.

«Έσπασα το αυτοκίνητό της και είμαστε πάτσι τώρα για όσα μου χρωστάει. Ήθελα να ανέβω να κάνουμε μια… πολύ ωραία κουβέντα. Εχθές δεν την απείλησα. Είχα μαχαίρι. Το κάρφωσα σε δέντρο μόλις ολοκλήρωσα την πράξη της φθοράς» σημείωσε.

Πήγε στο ψυχιατρείο και τον έδιωξαν

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι ο κατηγορούμενος, κατά δήλωσή του, λίγη ώρα πριν φτάσει στην πολυκατοικία της πρώην συντρόφου του, είχε μεταβεί στο ψυχιατρείο της Σταυρούπολης καθώς αισθανόταν ότι θέλει να κάνει κακό σε άνθρωπο αλλά, όπως ανέφερε, τον έδιωξαν καθώς δεν είχαν εφημερία.

«Ζήτησα να νοσηλευτώ γιατί δεν αισθανόμουν καλά και ήθελα να κάνω χαζομάρες. Ήθελα να κάνω όσο πιο μεγάλο κακό γινόταν. Δε με δέχθηκαν εκεί. Μου είπαν να πάω σε νοσοκομείο στην άλλη μεριά της πόλης γιατί είχε τελειώσει η εφημερία. Πριν ξεκινήσω να σπάω το αμάξι πήρα μόνος μου την αστυνομία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Μπορείτε να με κάνετε ότι θέλετε δε με ενδιαφέρει καθόλου η ποινή. Ότι γουστάρετε. Βάλτε μου την πιο βαριά ποινή, δε με νοιάζει. Παρακαλώ να νοσηλευτώ στο Ψυχιατρείο. Θέλω εισαγγελική παρέμβαση» συμπλήρωσε.

Πράγματι ο κατηγορούμενος, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς σε ψυχιατρική κλινική για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Επιπλέον, διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία και η κατάθεση της παθούσας για τον ξυλοδαρμό της τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: protothema.gr