Με μία ανάρτηση στα social media φαίνεται να προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ο έκπτωτος από τα όργανα του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Η ανάρτησή του.

Όπως φαίνεται, το σύνθημα της καμπάνιας του θα έχει τίτλο “Είμαι εδώ”, ξεκαθαρίζοντας και επικοινωνιακά τον προσωποκεντρικό της χαρακτήρα. Στοιχείο ταιριαστό με τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τις οργανωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ που συνίστανται στην κατάργηση των ενδιάμεσων οργάνων και την εγκαθίδρυση ενός προεδροκεντρικού μοντέλου.

Παράλληλα, στην ίδια ανάρτηση περιέχεται και το σύνθημα “Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ”. Μια θέση που απηχεί την λογική που πρεσβεύει ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αδιαμεσολάβητη σχέση του προέδρου και των μελών.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ#Ειμαι_εδω pic.twitter.com/28zJ7luM1q— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 23, 2024

Η κίνηση αυτή έρχεται μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έληξε 11 μήνες αργότερα με την απόφαση της Κ.Ε της 8ης Σεπτέμβρη για έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου.

Αυτά την ώρα που η αναφορά στο Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση.

Οι ισχυρισμοί του για το ζήτημα αυτό έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση τόσο με την συμπεριφορά όσο και με τα επιχειρήματα του περιβάλλοντος και των υποστηρικτών του.

Επίσης, το Πόθεν Έσχες του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πρέπει να βρίσκεται ήδη στη διάθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής μια και υποχρεούνταν να καταθέσει την πρώτη του Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης 3 μήνες μετά την ανάληψη του αξιώματος που τον καθιστά υπόχρεο, πράγμα που συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023.

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε προεκλογική ομιλία του στην Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου δεσμεύθηκε ότι πρόκειται να δώσει το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα. Επίσης, στην ομιλία εκείνη παρουσίασε ορισμένα στοιχεία της δήλωσης αυτής σε video wall, δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα την ίδια τη δήλωση. Επικαλέστηκε γι’ αυτό καθυστερήσεις που υπήρχαν με τις αμερικανικές αρχές για την παράδοση των απαραίτητων στοιχείων – τεκμηρίων.

Να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, στα στοιχεία που κατέθεσε φαίνονταν ως ιδιοκτήτης τριών εταιριών, δύο εκ των οποίων αλλοδαπές, ενώ για μία από αυτές δήλωσε πως δεν βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία του. Δίχως να προσκομίσει, πάντως, ως προς αυτό περισσότερα στοιχεία, είτε την ημέρα εκείνη, είτε σε μετέπειτα δημόσιες δηλώσεις του.

Με βάση τα παραπάνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρόθυμος – θεωρητικά τουλάχιστον – να δώσει το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα. Δηλαδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να «προσαρμοστεί», εφόσον θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις απαιτήσεις που θέτει η απόφαση της Κ.Ε του κόμματος. Αυτή προβλέπει την κατάθεση του Πόθεν Έσχες κάθε υποψηφίου προκειμένου να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορούν να εξηγηθούν οι εντονότατες αντιδράσεις τόσο των οπαδών όσο και των στελεχών που πρεσβεύουν τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της βουλεύτριας Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη που αποκάλεσε την απόφαση της Κ.Ε «απόπειρα να χειραγωγηθεί η εκλογή προέδρου».

Ισχυρίστηκε επίσης πως «το Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για όλα και η ελληνική κοινωνία ήδη διαπιστώνει ενεή την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να θέσουν σε ομηρία τον πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα διαμαρτυρόμενα μέλη της πλειοψηφίας της Κ.Ε. που κραύγαζαν ότι η υποχρέωση της κατάθεσης Πόθεν Έσχες θα «καταπέσει στο Συνέδριο». Δημιουργώντας την εύλογη απορία του γιατί αντιμετωπίζουν με τέτοιο μένος μία υποχρέωση που ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκπληρώσει…