Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας είχε στην κατοχή του ένα Tesla Cybertruck. Τελικά φαίνεται ότι το θέμα είναι πιο πολύπλοκο.

Το Cybertruck της Tesla, με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και τα ανθεκτικά χαρακτηριστικά του, όπως τα αλεξίσφαιρα πάνελ και το ανθεκτικό σε πέτρες γυαλί, έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Η φήμη του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διαφόρων προσωπικοτήτων σε όλο τον κόσμο.  Μεταξύ αυτών είναι ο Ραμζάν Καντίροφ, ο αυταρχικός ηγέτης της Τσετσενίας, ο οποίος ισχυρίστηκε τον Αύγουστο ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ του είχε χαρίσει ένα Cybertruck.

Ο Μασκ το αρνήθηκε αυτό και οι εντάσεις κλιμακώθηκαν όταν ο Καντίροφ παραπονέθηκε ότι το όχημα είχε μυστηριωδώς σταματήσει να λειτουργεί, υπονοώντας ότι είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εξ αποστάσεως.

Παρά τα προβλήματα αυτά, ο Καντίροφ παρουσίασε σύντομα στο κανάλι του στο Telegram δύο ακόμη Cybertruck, αυτή τη φορά εξοπλισμένα για μάχη, με πολυβόλα τοποθετημένα στις καρότσες τους.

Οι στρατιώτες παρουσιάστηκαν να πυροβολούν από τα οχήματα. Αυτό το θέαμα προκάλεσε αίσθηση, καθώς η ηλεκτρική αυτονομία του Cybertruck, η περιορισμένη υποδομή φόρτισης και η ευπάθεια κατά τη διάρκεια της φόρτισης το καθιστούν μη πρακτικό για στρατιωτική χρήση σε περιοχές όπως η Τσετσενία, όπου οι μηχανικοί και τα ανταλλακτικά για αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ελάχιστα.

Το βίντεο με τα Cybertruck, μαζί με τα συμβατικά φορτηγά Toyota Hilux, προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του Καντίροφ.

Γιατί να εισαγάγει ηλεκτρικά σε μια περιοχή που δεν διαθέτει κέντρα εξυπηρέτησης και σταθμούς φόρτισης;

Η παρουσία των φορτηγών σε μια ζώνη σύγκρουσης με την Ουκρανία, σύμμαχο των ΗΠΑ, προσθέτει πολυπλοκότητα, ειδικά καθώς ο Μασκ αντιμετωπίζει έλεγχο τα πολιτικά του σχόλια και τους δεσμούς του με τους Ρεπουμπλικάνους.

Η κατάσταση εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την πρακτικότητα των οχημάτων στον πόλεμο, καθώς και τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της χρήσης τους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλη αυτή η ιστορία αποτελεί την καλύτερη διαφήμηση για την Tesla και το Cybertruck, το οποίο αποδεικνύεται ένα αυτοκίνητο με παγκόσμια «λάμψη» και μεγάλη έλξη σε ένα ευρύ κοινό.

Kadyrov is preparing to send more Cybertrucks with installed machine guns to war with Ukraine pic.twitter.com/DyjslJL0KB— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) September 20, 2024