Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ, στο νότιο Λίβανο, ενώ διεξάγονται διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών οι οποίες είναι από τις σφοδρότερες εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον IDF, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει πλήξει περισσότερους από 150 στόχους της Χεζμπολάχ.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο»

Μάλιστα, διακινούνται μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής, μέσω των οποίων καλούνται να μείνουν μακριά από κτίρια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

«Εάν βρίσκεστε σε ένα κτίριο της Χεζμπολάχ, μείνετε 1.000 μέτρα μακριά» αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

כך זה נשמע: אזרח לבנוני בצור שקיבל הודעה מצה»ל להתרחק מאמצעי לחימה של חיזבאללה https://t.co/x0vNOtKq1Q pic.twitter.com/tuHmrkbF41— roi kais • روعي كايس • רועי קייס (@kaisos1987) September 23, 2024

Σύμφωνα με το Al Jazeera, o εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι εξέδωσε επίσης επείγουσα προειδοποίηση προς τα χωριά του Λιβάνου.

«Εάν βρίσκεστε μέσα ή κοντά σε κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για την αποθήκευση όπλων ή εξοπλισμού μάχης, πρέπει να εκκενώσετε το κτίριο και να απομακρυνθείτε από αυτό αμέσως. Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο», είπε ο Χαγκάρι.

Πάνω από 80 αεροπορικές επιδρομές σε μία ώρα – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από τις ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) αναφέρει ότι «εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν… περισσότερες από 80 αεροπορικές επιδρομές σε μισή ώρα», με στόχο την περιοχή Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. Αναφέρει επίσης πλήγματα στην περιοχή της Τύρου, μεταδίδει το Al Jazeera.

Παράλληλα, το NNA αναφέρει «έντονες επιδρομές στην κοιλάδα Μπεκάα» στα ανατολικά, βαθιά μέσα στο Λίβανο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μεταξύ άλλων στην περιοχή του Μπααλμπέκ και στα περίχωρα του Χερμέλ.

Aναφέρει επίσης ότι από τις επιδρομές στα ανατολικά σκοτώθηκε ένας «πολίτης», ένας βοσκός, «και τραυματίστηκαν δύο μέλη της οικογένειάς του» και άλλα τέσσερα άτομα.

Το γεγονός ότι πλέον σημειώνονται οι εντονότερες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο ενισχύει τους φόβους για μια ευρύτερης επίθεσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και χερσαία εισβολή στον νότιο Λίβανο.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου συμπεριλαμβάνει στους στόχους του πολέμου την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους, των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ, δεν κάνει πίσω, με τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Ναΐμ Κάσεμ να δηλώνει, ότι πλέον «μπήκαμε σε μια νέα φάση, ο τίτλος της οποίας είναι μάχη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ανοιχτό τέλος».